Winterstorm in VS heeft negatief effect op Bitcoin-mining: hashrate daalt met 30%

2022-12-27

Heftige weersomstandigheden in delen van de VS tonen aan dat ook het grotendeels virtuele blockchain netwerk niet onaantastbaar is. Allereerst zijn de omstandigheden zo heftig dat er meerdere doden zijn gevallen door de omstandigheden. Een opvallende bijkomstigheid is de negatieve invloed die ze hebben op het bitcoin netwerk.

De recente sneeuwstormen in de Verenigde Staten hebben helaas geleid tot tientallen gewonden en zelfs doden. Maar het extreme winterweer heeft ook een negatief effect gehad op het Bitcoin-netwerk. Veel bitcoin-miners zijn gestopt vanwege de aanhoudende sneeuwstormen, wat resulteert in een enorme daling van de beschikbare rekenkracht van het netwerk. 

Dit is te zien in de grafiek, waar een duidelijk dal te zien is in de groei van de rekenkracht, ondanks enkele fluctuaties. Het is onduidelijk hoe lang deze daling zal aanhouden en wat de volledige impact ervan zal zijn op het Bitcoin-netwerk.

De recente winterstorm in de Verenigde Staten heeft invloed gehad op het Bitcoin-netwerk, aangezien een groot deel van de rekenkracht voor Bitcoin-mining afkomstig is uit de VS. Door de stroomuitval in sommige delen van het land konden Bitcoin miners hun werk niet voortzetten. Dit heeft tot gevolg gehad dat de hashrate van het Bitcoin-netwerk, wat het totale rekenvermogen van het netwerk weergeeft, tijdelijk is afgenomen. Deze afname is een logisch gevolg van de omstandigheden, aangezien elektriciteit nodig is om Bitcoin te minen. 

Het Bitcoin-netwerk maakt gebruik van rekenkracht om transacties te verwerken en deze rekenkracht wordt gemeten in hashrate. Volgens de gegevens van CoinMetrics is de hashrate van het Bitcoin-netwerk sinds zaterdag met meer dan 30% afgenomen, van 230 EH/s naar 155 EH/s.

Extreme weersomstandigheden lijken met de jaren toe te nemen in de VS. Dit is ook niet de eerste keer dat het leidt tot miners die hun werk moeten staken. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat dit tijdelijk is en dat het Bitcoin-netwerk zich zal herstellen zodra de stroomvoorziening weer is hersteld en de miners weer aan het werk kunnen gaan.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord