Wells Notice

2023-05-05

Een Wells Notice is een formele, schriftelijke mededeling die afkomstig is van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) en gericht is aan een bedrijf of individu. Deze kennisgeving informeert de ontvanger dat de SEC van plan is om een handhavingsactie te ondernemen op basis van vermeende schendingen van de federale effectenwetgeving.

De Wells Notice is vernoemd naar John A. Wells, die in de jaren ’70 een speciale adviescommissie leidde die aanbevelingen deed voor verbeteringen in het handhavingsproces van de SEC. Het doel van een Wells Notice is om de betrokken partijen op de hoogte te stellen van de bevindingen van de SEC en hen de kans te geven om hun standpunt te presenteren en eventueel bewijs te leveren om de aantijgingen te weerleggen voordat de handhavingsactie wordt uitgevoerd.

Na ontvangst van een Wells Notice hebben de ontvangers meestal een bepaalde tijd om te reageren met een zogenaamde “Wells Submission”. Dit is een schriftelijke verklaring waarin de geadresseerde zijn of haar verdediging uiteenzet en argumenten aanvoert om de SEC ervan te overtuigen dat er geen handhavingsactie nodig is. De SEC zal deze inzending overwegen voordat zij een definitief besluit neemt over de handhavingsactie.

Het is belangrijk op te merken dat het ontvangen van een Wells Notice niet noodzakelijkerwijs betekent dat er uiteindelijk een handhavingsactie zal worden ondernomen. Het dient als een waarschuwing en een kans voor de ontvanger om zijn of haar standpunt te verdedigen. Als de SEC na het beoordelen van de Wells Submission besluit om geen handhavingsactie te ondernemen, zal zij de zaak meestal zonder verdere actie afsluiten.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram
Twitter
Discord