WEF voorspelt nabijheid van keerpunt voor cryptomarkt, benoemd gevaren en kansen

2023-01-03

Het World Economic Forum (WEF) heeft aangegeven dat de gebeurtenissen binnen de cryptomarkt van 2022, die volgens het WEF gevoelstmatig “een crypto ijstijd” vertegenwoordigen, een belangrijk keerpunt zouden kunnen vormen voor de industrie met een nieuw kalenderjaar in het verschiet.

Het WEF suggereert dat de huidige speculatie rondom cryptocurrencies wellicht bevroren zal blijven, en plaats zal maken voor grote veranderingen waaronder verantwoordelijke, altijd actieve internetfinanciering. Dit zou samen komen met een algeheel verlies aan vertrouwen, economische waarde en een markt die overvol is met de grafstenen van mislukte bedrijven en projecten.

De cryptomarkt kan worden vergeleken met de dot-com bubbel van het einde van de jaren 90, waarbij er een periode van enorme groei was in het gebruik van internet. Net als in die tijd kwamen er veel digitale bedrijven op, maar veel van deze bedrijven faalden in het begin van het jaar 2000. Hoewel dit op het eerste gezicht slecht lijkt, hoeft dit niet per se zo te zijn voor de cryptomarkt. De cyclus van de dot-com wereld is met vallen en opstaan tot stand gekomen. Door het wegvallen van de slechte cryptoprojecten kan de markt zich langzamerhand gaan vormen en zullen de goede projecten overblijven.

Het World Economic Forum (WEF) gelooft dat het reguleren van de cryptomarkt deze zal helpen om zich te vestigen en erkend te worden. De schrijver van het WEF-bericht erkent ook de belangrijke rol van blockchaintechnologie in de financiƫle sector. Dit zijn belangrijke uitspraken van iemand van het WEF, aangezien het WEF een belangrijke speler is in de wereldwijde economie.

De toekomst van crypto wordt kritisch onder de loep genomen door Het World Economic Forum, maar tegelijkertijd ziet het veel kansen. In het bericht heeft het WEF aangegeven dat landen die vroeg in de wereld van crypto investeren, een belangrijke rol zullen spelen in hoe deze sector zich verder ontwikkelt. Het WEF erkent dat er ook in deze sector oplichters en scammers zullen blijven bestaan, maar stelt dat het verbieden van de sector niet de juiste aanpak is. In plaats daarvan moeten verantwoordelijke mensen de technologieƫn in handen krijgen om ervoor te zorgen dat deze sector op een verantwoorde manier kan blijven functioneren.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord