Margin-trading

2023-02-26

Bij margin trading leen je geld van een broker of exchange om te investeren, waardoor je meer geld tot je beschikking hebt dan je op dat moment hebt. Dit kan winstgevend zijn als de markt in je voordeel werkt, maar ook leiden tot grotere verliezen als de markt tegen je werkt.

Je betaalt rente over het geleende bedrag en moet het geleende bedrag terugbetalen als je de trade sluit. Als de waarde van het activum dat je hebt gekocht daalt, kan het zijn dat je meer geld moet betalen dan je oorspronkelijk hebt geleend om de trade te sluiten, wat kan leiden tot verliezen.

Er zijn enkele risico’s verbonden aan margin trading, waaronder:

  • Hogere risico’s: Omdat je meer geld kunt lenen dan je op dat moment hebt, neem je meer risico dan wanneer je alleen je eigen geld zou gebruiken. Als de markt tegen je werkt, kan het zijn dat je meer verliest dan je oorspronkelijk hebt ge├»nvesteerd.
  • Rentekosten: Je betaalt rente over het geleende bedrag, wat kan leiden tot extra kosten als je het geleende bedrag lange tijd moet behouden.
  • Snelle marktbewegingen: Als de markt snel beweegt, kan het zijn dat je trade niet op het gewenste moment wordt uitgevoerd, wat kan leiden tot verliezen.
  • Marge-oproepen: Als de waarde van het activum dat je hebt gekocht daalt, kan het zijn dat je extra geld moet storten om aan de margin-vereisten te voldoen. Als je dit niet kunt doen, kan de broker of exchange de trade sluiten, wat kan leiden tot verliezen.

Het is belangrijk om te onthouden dat margin trading niet voor iedereen geschikt is en dat je de risico’s begrijpt voordat je het gebruikt. Gebruik margin trading daarom met voorzichtigheid.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord