DCA

2023-02-26

DCA of “Dollar Cost Averaging” is een beleggingsstrategie waarbij je op regelmatige tijdstippen een vast bedrag inlegt in een bepaalde belegging, in plaats van alles in één keer te investeren. Dit kan het voordeel hebben dat je minder risico loopt op het verkeerd timen van de markt. Als je bijvoorbeeld in één keer een groot bedrag inlegt en de markt daarna daalt, kan de waarde van je belegging dalen. Als je in plaats daarvan hetzelfde bedrag over een langere periode spreidt, kan het zijn dat je sommige aandelen koopt tegen een lagere prijs en andere tegen een hogere prijs. Dit kan ervoor zorgen dat je gemiddeld genomen een lagere prijs betaalt voor je beleggingen.

Het voordeel van DCA is dus dat het kan helpen om het risico te verminderen dat je loopt op het verkeerd timen van de markt. Het kan ook helpen om emotionele beslissingen te voorkomen, omdat je niet alles in één keer hoeft te investeren, maar in plaats daarvan op een regelmatige basis kleine bedragen inlegt. Bovendien kan het makkelijker zijn om op regelmatige tijdstippen een bepaald bedrag te investeren, in plaats van alles in één keer te moeten betalen.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat DCA geen garantie biedt voor goede beleggingsresultaten. Net als bij elke belegging is er altijd een bepaald risico dat de waarde van je belegging kan dalen. Het is daarom belangrijk om je beleggingsdoelen, risicotolerantie en financiële situatie te overwegen voordat je een beleggingsbeslissing maakt.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord