Verrassende biedingen op assets van Celsius Network gelekt

2023-01-29

Celsius Network, een crypto-lening platform, kwam vorig jaar in de problemen. Dit kwam na de ineenstorting van het Terra-protocol. Momenteel is de faillissementsprocedure begonnen waarbij andere partijen kunnen bieden op de bezittingen die eerder toebehoorden aan Celsius. Tot verbazing van velen is uitgelekt dat ook Binance, samen met partijen als Bank To The Future en Galaxy Digital hier onderdeel van uitmaakt.

Crypto-blogger Tiffany Fong heeft vertrouwelijke informatie openbaar gemaakt over biedingen op de assets van het failliete Celsius Network. In haar blog stelt ze in bezit te zijn van de informatie sinds 20 december 2022. Fong wilde de informatie aanvankelijk niet delen om het proces niet te beïnvloeden, maar na uitspraken van een advocaat van Celsius op 25 januari 2023 voelde ze zich genoodzaakt. Fong beweert dat de biedingen, die in november 2022 werden gedaan en grotendeels ingetrokken werden, interessant zijn, in tegenstelling tot de bewering van de advocaat dat ze “niet heel bijzonder” waren.

Fong vindt de biedingen op de assets van Celsius dus wél interessant. met name het bod van Novawulf, omdat het volgens haar lijkt op de recent voorgestelde herstructureringsplannen van Celsius Network. Binance is het grootste bedrijf dat biedt op de assets, maar het bod van Novawulf is volgens haar specifiek interessant.

Binance bood 15 miljoen dollar voor de liquide en bepaalde niet-liquide assets en wilde deze overbrengen naar hun beursplatform. Galaxy Digital was geïnteresseerd in alle Staked Ethereum van Celsius en bood 67 miljoen dollar daarvoor. Het is opvallend dat er belangstelling was voor de assets, maar dat Celsius dit niet heeft gemeld en gebruikers daardoor in het donker zitten over hun financiële toekomst.

Binance’s poging om de activa van Celsius te verwerven toont hun financiële vermogen voor uitbreiding, ondanks eerdere zorgen over hun financiële stabiliteit. Dit is interessant, aangezien er twijfels bestonden over de financiële gezondheid van Binance, vooral na de release van hun eerste Proof-of-Reserves rapport, dat niet sterk werd beschouwd.

De kritiek op Binance neemt de laatste tijd af en zo’n nieuws versterkt dat. Binance kan alleen een bod uitbrengen op de assets van Celsius als het voldoende kapitaal heeft voor uitbreiding. Het is echter belangrijk om te weten dat FTX ook vergelijkbare praktijken heeft toegepast voor hun faillissement. Hoewel Sam Bankman-Fried en FTX probeerden zich op te werpen als de grote redder van de industrie na de ineenstorting van Terra, konden ze hun beloftes niet nakomen en zaten ze zonder liquiditeit. Het is te hopen dat dit niet het geval is bij Binance.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:
Telegram
Twitter
Discord