Verenigd Koninkrijk lijkt crypto-hub in wording met nieuw-verkozen premier Rishi Sunak

2022-10-10

Rishi Sunak is de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk en daarmee de opvolger van Liz Truss. De oud-minister van financiën staat voor een grote uitdaging na de enorme klappen die de britse economie te verduren heeft gekregen. De nieuw-verkozen premier lijkt meer dan zelfverzekerd om de klus te klaren en zijn aanstelling lijkt veel perspectief te bieden voor crypto.

Liz Truss heeft 50 dagen haar diensten verleend als premier van het Verenigd Koninkrijk. Daarmee is ze de kortst-zittende premier die het Verenigd Koninkrijk ooit gekend heeft. Gedurende meerdere crises waaronder een behoorlijke economische crisis is het haar niet volledig te verwijten wat er met de Britse economie gebeurt is. Haar beleid heeft echter geen verzachtende werking gehad en wordt door velen veroordeeld en bekritiseerd.

Rishi Sunak volgt Liz Truss op als premier en is ervan overtuigd dat hij een positieve invloed kan uitoefenen. Op basis van zijn ervaring lijkt hij een uitstekende kandidaat om de brand te blussen. Na zijn studie filosofie, politiek en economie op de universiteit van Oxford en het behalen van een MBA aan Stanford University is hij werkzaam geweest voor de internationale, in de Verenigde Staten gevestigde bank Goldman Sachs. Sunak wilde het volk direct laten weten van zijn plichtsgevoel en liet in een Tweet al wat los over zijn plan van aanpak, dat al aardig vooruit lijkt te streven. ‘De keuze die onze partij nu maakt zal bepalen of de volgende generatie Britse mensen meer kansen krijgt dan de laatste heeft gehad.’

Sunak als verkozen prime minister biedt ook perspectief voor crypto. Nadat hij zich eerder nadrukkelijk uitgesproken heeft over zijn wensen van het Verenigd Koninkrijk een ware ‘crypto-hub’ te maken en Royal Mint opdracht gegeven heeft een NFT te maken kun je stellen dat Sunak voorstander is van gereguleerde toepassing van blockchain technologie. We hebben hier uitgebreid over geïnformeerd in een eerder artikel, welke met de kennis van nu een nieuwe dimensie krijgt. Sunak heeft samen met John Glen, wiens functie destijds was de Britse treasury te bewaren, concrete plannen aangeleverd om van het Verenigd Koninkrijk een crypto-hub te maken. Die plannen, hoe waterdicht ze ook leken, hebben helaas nooit aan hun belofte kunnen voldoen. Nadat Boris Johnson opstapte viel het kabinet en stopten veel politici hun toen tijdige functie te bekleden. Zo ook Rishi Sunak en John Glen.

Er zijn nog geen verdere plannen gedeeld die te maken hebben met de implementatie van blockchain, maar ons zou het niets verbazen als hier op korte termijn verandering in komt. De opdracht van Rishi Sunak aan Royal Mint ligt nog steeds op tafel en zijn visie lijkt volgens alle media ongewijzigd. ‘Ik heb gediend als jullie kanselier, om te helpen onze economie door de moeilijkste tijden te begeleiden. De uitdagingen die we nu moeten trotseren zijn nóg groter, maar de kansen – als we de juiste keuze maken – zijn fenomenaal.’

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord