Trump voorspelt einde van dollar als wereldmunt

2023-04-06

Florida, 6 april 2023 – Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft tijdens een toespraak in Florida de zorgen geuit over de toekomst van de Amerikaanse dollar als wereldmunteenheid. Trump wees met beschuldigende vinger naar het beleid van huidig president Joe Biden, maar vermeed het onderwerp Bitcoin en andere cryptocurrency’s.

Trump meldde zich dinsdagmiddag bij de autoriteiten nadat hij vorige week donderdag was aangeklaagd voor 34 misdrijven, waaronder het vervalsen van zakelijke gegevens en het betalen van zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels in 2016. Na in New York te hebben verklaard onschuldig te zijn aan alle aanklachten, keerde Trump terug naar zijn Mar-a-Lago-club in Florida.

Tijdens zijn toespraak viel Trump zijn politieke tegenstanders aan en beweerde opnieuw dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 tegen hem waren opgezet. Hij beloofde Amerika weer groot te maken, ondanks de “zeer donkere wolk” die boven het land hangt. Die wolk, zo legde Trump uit, heeft onder meer te maken met het mogelijke einde van de leidende rol van de dollar op mondiaal niveau. Trump weet de hoge inflatie en bankfaillissementen aan het beleid van Biden.

“Onze munt stort in elkaar en zal niet langer de wereldstandaard zijn, wat eerlijk gezegd onze grootste nederlaag in 200 jaar zal zijn”, waarschuwde Trump. “Dat zal ons ervan weerhouden zelfs maar een grote macht te zijn.”

Analisten wijzen er echter op dat het beleid van Trump zelf mogelijk ten grondslag ligt aan de problemen in de bankensector. Tijdens zijn presidentschap werden veel regels versoepeld of zelfs afgeschaft, waardoor er minder toezicht was op de financiële sector.

Ondanks zijn sombere kijk op de toekomst van de Amerikaanse dollar, heeft Trump nooit steun betuigd aan Bitcoin of andere cryptocurrency’s. In eerdere tweets uit 2019 en 2018 bekritiseerde hij de volatiliteit van digitale valuta’s en beweerde dat ze geen echte waarde hebben en kunnen worden gebruikt voor illegale activiteiten. In interviews met FOX news sprak hij zijn vermoeden uit dat Bitcoin ‘’een scam’’ zou zijn. In zijn verkondigde toekomstvisie noemde hij echter ook geen alternatief.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram
Twitter
Discord