Toenemend vertrouwen in Bitcoin onder particuliere beleggers weerspiegeld in groeiend aandeel retailers

2022-12-17

De afgelopen periode is er een behoorlijke stijging in het percentage Bitcoin holders die door Glassnode geïdentificeerd worden als retailers. Volgens het bedrijf dat diep gestructureerde en gefilterde blockchain-analyse levert is dit percentage momenteel 17%. Dat is niet eerder zo hoog geweest. Er is geen eenduidige causale reden zoals de koers van Bitcoin, het wantrouwen in centrale banken en nationale valuta’s of het feit dat grote internationale crypto-exchanges niet zo veilig bleken als gedacht.

Het is ook belangrijk om op te merken dat dit percentage nog steeds niet perfect verdeeld is en dat er nog steeds een aanzienlijk aandeel van Bitcoin bezit wordt door “whales”, of grote beleggers. Glassnode definieert een retailer als een wallet met maximaal 10 Bitcoin, wat bijna 160.000 euro aan BTC is bij de huidige koers. Will Clemente is een jonge analist die bekend is geworden op Twitter door zijn gedetailleerde grafieken en inzichten over de financiële markten. Hij is gespecialiseerd in het analyseren van de Bitcoin-markt en heeft zich ontwikkeld tot een gerespecteerd expert op dit gebied. Recentelijk deelde hij in een van zijn tweets een grafiek van Glassnode waarin het stijgende aandeel van retailers in de Bitcoin koers visueel zichtbaar is. Hij stelt: ‘Not perfect yet, but solid for a 12-year-old asset and definitely trending in the right direction. Bitcoin’s supply disperses over time, while Fiat’s holder base concentrates to whales over time.’ Hiermee refereert Clemente naar de schijnbare positieve trend waarin de rijkdommen in gedecentraliseerde assets gelijkwaardiger verdeeld worden dan die in reguliere geldsystemen.

Capture

Het opvallende gegeven dat het percentage Bitcoin holders dat door Glassnode geïdentificeerd wordt als retailers op het hoogste punt ooit is, kan verschillende betekenissen hebben. Ten eerste kan het suggereren dat er een toenemende interesse is in Bitcoin onder particuliere beleggers. Dit kan wijzen op een groter vertrouwen in Bitcoin als een waardevaste belegging, of het kan duiden op een toenemende vraag naar alternatieve beleggingsmogelijkheden naast traditionele investeringen. Ten tweede kan het ook een indicatie zijn van een toenemende adoptie van Bitcoin als betaalmiddel voor kleinere aankopen. Als steeds meer retailers Bitcoin accepteren als betaalmiddel, kan dit leiden tot een toename van het aantal mensen dat kleine hoeveelheden Bitcoin bezit om te kunnen betalen voor goederen en diensten. Ten derde kan het ook wijzen op een toenemende diversificatie van Bitcoin bezit. Als steeds meer mensen kleinere hoeveelheden Bitcoin bezitten, kan dit leiden tot een meer gelijkmatige verdeling van rijkdom in de Bitcoin markt in plaats van dat het bezit voornamelijk in handen is van een kleine groep “whales” of grote beleggers.

Hoe dan ook suggereert het stijgende aandeel van retailers in de Bitcoin koers een positieve trend waarin Bitcoin steeds meer geaccepteerd en gebruikt wordt door een breder publiek, wat mogelijk bijdraagt aan de lange termijn waarde van de cryptocurrency.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord