SXSW 2023: Web3 in de schijnwerpers ondanks bear market en slechte imago NFTs

2023-03-21

Web3 was een belangrijk thema op SXSW 2023, maar de eerdere hype rond NFT’s en de bouw tijdens een bear market kunnen bijdragen aan de adoptie van Web3.

In tegenstelling tot vorig jaar, toen NFT-projecten Doodles en Fluf World de aandacht trokken, was er op SXSW 2023 weinig interesse in NFTs. In plaats daarvan werd het evenement overspoeld door grote merken en adviesbureaus die de belofte van Web3 onder de aandacht brachten.

Avery Akkineni, president van Vayner3, een Web3-adviesbureau, vertelde dat Web3 verschuift van een noviteit naar strategische implementatie. Ze benadrukte dat elk merk de tijd moet nemen om Web3 te begrijpen en er een strategie voor te ontwikkelen.

Tijdens een paneldiscussie op SXSW, georganiseerd door Vayner3 en Coinbase, sprak Rachel Weiss, vicepresident van L’Oréal Bold Ventures, over de impact van Web3 op de schoonheidsindustrie en hoe het de “eigendom van schoonheid” mogelijk maakt.

David Lee, hoofd van Samsung Next, merkte tijdens de discussie op dat bedrijven nog wachten op een “ChatGPT-moment” voor Web3. Toch heeft dit bedrijven er niet van weerhouden om zich bezig te houden met Web3-activiteiten. Coinbase presenteerde bijvoorbeeld zijn wallet-as-a-service (WaaS) product op SXSW.

Timmu Tõke, CEO en mede-oprichter van Ready Player Me, vertelde dat de metaverse een belangrijk onderdeel van Web3 is en dat merken geïnteresseerd zijn in het opbouwen van een aanwezigheid in de metaverse. Hij zei dat Web3 een reeks technologieën mogelijk maakt waardoor consumenten uiteindelijk hun virtuele activa kunnen bezitten.

Hoewel de interesse in NFT’s is afgenomen, zullen ze waarschijnlijk een belangrijke rol spelen voor Web3-platforms om consumenten in staat te stellen digitale activa te bezitten. Nicole Behnam, oprichter van marketingbureau Beyond Media, vertelde dat er nog steeds NFT-gemeenschappen en -collecties bijeenkwamen op SXSW, ondanks de afgenomen zichtbaarheid.

De grote aanwezigheid van Web3 op SXSW is opmerkelijk, gezien de huidige marktomstandigheden en de ineenstorting van Silicon Valley Bank op 10 maart, de eerste dag van SXSW 2023. Tara Fung, medeoprichter en CEO van Web3-ontwikkelingsbedrijf Co:Create, merkte op dat de sfeer op SXSW verbeterde nadat bekend werd dat depositohouders van Silicon Valley Bank beschermd zouden worden.

Ondanks de bear market in crypto, ziet Leonard Law, productleider voor WaaS bij Coinbase, deze periode als een uitstekende kans om te bouwen en enthousiasme in de ruimte te stimuleren.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram
Twitter
Discord