Stablecoins

2023-03-05

Stablecoins zijn cryptocurrencies die zijn ontworpen om een stabiele waarde te behouden ten opzichte van een bepaalde referentie, zoals een fiat-valuta of een andere stabiele asset zoals goud. In tegenstelling tot andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin, hebben stablecoins als doel om de volatiliteit van de cryptocurrency-markt te verminderen en een betrouwbaar middel te bieden om waarde op te slaan en over te dragen.

Er zijn verschillende soorten stablecoins beschikbaar, waaronder:

  1. Fiat-backed stablecoins: deze stablecoins worden ondersteund door echte fiat-valuta’s, zoals de Amerikaanse dollar, euro of yen. De uitgever van de stablecoin houdt de fiat-valuta in reserve en geeft de stablecoin uit in een 1:1-verhouding met de onderliggende valuta.
  2. Commodity-backed stablecoins: deze stablecoins worden ondersteund door een grondstof, zoals goud of zilver. De uitgever van de stablecoin houdt de grondstof in reserve en geeft de stablecoin uit in een 1:1-verhouding met de onderliggende grondstof.
  3. Crypto-backed stablecoins: deze stablecoins worden ondersteund door andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin of Ethereum. De uitgever van de stablecoin houdt de onderliggende cryptocurrency in reserve en geeft de stablecoin uit in een 1:1-verhouding met de onderliggende cryptocurrency.

Stablecoins bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele cryptocurrencies. Ze zijn minder volatiel en bieden een meer voorspelbare waarde, wat handig kan zijn voor mensen die waarde willen opslaan of transacties willen uitvoeren zonder zich zorgen te maken over de schommelingen in de markt. Stablecoins kunnen ook nuttig zijn voor handelaren en bedrijven die cryptocurrency willen accepteren als betaalmiddel, maar zich zorgen maken over de volatiliteit van traditionele cryptocurrencies.

In het kort: Stablecoins zijn cryptocurrencies die zijn ontworpen om een stabiele waarde te behouden ten opzichte van een referentie, zoals een fiat-valuta of goud. Ze verminderen de volatiliteit van de cryptocurrency-markt en bieden een betrouwbaar middel om waarde op te slaan en over te dragen. Er zijn verschillende soorten stablecoins, waaronder fiat-backed, commodity-backed en crypto-backed stablecoins.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord