Shiba Inu kondigt lancering van Shibarium aan: snellere en goedkopere transacties in het vooruitzicht

2023-03-08

Het team dat verantwoordelijk is voor Shiba Inu heeft aangekondigd dat Shibarium deze week al zal worden gelanceerd in bètaversie, wat sneller is dan verwacht. Dit is goed nieuws voor beleggers die hierop hebben gewacht. De aankondiging van de openbare bèta van Shibarium werd vannacht gedeeld via het officiële Twitter-account van Shiba Inu. Maar wat is Shibarium nu eigenlijk?

Shibarium wordt beschreven als een extra laag op de Ethereum-blockchain. Momenteel maakt Shiba Inu gebruik van Ethereum, maar dit heeft enkele beperkingen, waaronder hoge transactiekosten en trage transactiesnelheden. Door een extra laag bovenop Ethereum te bouwen, kan Shiba Inu meer controle krijgen over deze factoren en hopen ze snellere en goedkopere transacties, schaalbaarheid en beveiliging te realiseren. Volgens de aankondiging worden de Shibarium-documenten, die alle benodigde details bevatten, in de komende dagen vrijgegeven. Hoewel er nog geen exacte datum is bevestigd, wordt de lancering deze week verwacht.

Tijdens de bètafase van Shibarium kunnen gebruikers de nieuwe laag 2-technologie testen en eventuele problemen aan het ontwikkelteam rapporteren. Het is belangrijk op te merken dat de bètaversie uitsluitend voor test- en ontwikkelingsdoeleinden is bedoeld en niet voor commerciële transacties mag worden gebruikt.

De aankondiging van de lancering van Shibarium heeft de afgelopen weken veel belangstelling getrokken. Op 26 februari heeft de hoofdontwikkelaar van Shiba Inu, Shytoshi Kusama, een nieuwe website en een intakeformulier voor Shibarium uitgebracht, zodat geïnteresseerde partijen hun op Shibarium gebaseerde projecten konden indienen.

Kusama meldde kort na de lancering van het intakeformulier dat er een overweldigend aantal projecten is dat contact heeft opgenomen met het SHIB-team om samen te werken op Shibarium. Op zondag bedankte Kusama de duizenden mensen die hun projecten hebben ingediend en hij verwacht dat er vandaag e-mails naar de meeste inzenders worden verzonden.

Kusama waarschuwt echter voor oplichting rond de lancering van Shibarium en adviseert om geen tokens of producten te kopen die worden aangeboden tijdens de bètafase van Shibarium-ontwikkeling.

Shibarium zal samenwerken met Ethereum om het aantal transacties op het Shibarium-ecosysteem te verwerken en de mogelijkheid bieden om apps te ontwikkelen, zoals gedecentraliseerde games en mogelijk zelfs een NFT-marktplaats. Het lijkt erop dat alle apps een thema krijgen dat gerelateerd is aan schattige honden, wat past bij de Shiba Inu-meme.

Om het aanbod te verminderen en de prijs te verhogen, zal Shibarium een tokenburn uitvoeren, waarbij bestaande Shiba Inu munten uit de circulatie worden gehaald en digitaal worden verbrand. Momenteel zijn er al meer dan 400 biljoen SHIB-tokens uit de roulatie gehaald en naar een Ethereum-adres gestuurd waar niemand toegang toe heeft.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram
Twitter
Discord