SEC beschuldigt stablecoin-uitgever Paxos van wetsovertreding

2023-02-13

Volgens rapporten heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission Paxos Trust Co. geïnformeerd dat ze van plan is om de uitgever van de stablecoin aan te klagen wegens overtreding van wetten voor bescherming van beleggers in verband met de Binance USD token, de derde meest gebruikte stablecoin wereldwijd met een market cap van meer dan 16 miljard.

Volgens betrokken informanten bij de zaak, heeft de SEC een Wells Notice verzonden aan Paxos. Dit is een brief waarin de regulator de bedrijf op de hoogte stelt van geplande handhavingmaatregelen. De notice beschuldigt Binance USD ervan een niet-geregistreerd beveiligingsproduct te zijn.

Volgens Investopedia krijgt de beschuldigde na het ontvangen van een Wells Notice 30 dagen om erop te reageren via een juridisch document genaamd Wells Submission, wat hen de kans biedt om hun argumenten te geven waarom de beschuldigingen niet tegen hen ingediend moeten worden.

Een woordvoerder van de SEC heeft aan Cointelegraph laten weten dat ze “geen uitspraken doen over het bestaan ​​of het niet-bestaan ​​van een mogelijk onderzoek.” Een vertegenwoordiger van Binance zei dat BUSD een product is van Paxos en in hun bezit is en dat Binance de merknaam heeft verleend aan de firma voor gebruik met BUSD. De vertegenwoordiger voegde eraan toe dat Paxos wordt gereguleerd door de New York Department of Financial Services en dat BUSD een stablecoin is die “1 op 1 is ondersteund”.

“Stablecoins zijn een essentieel beveiligingsnet voor beleggers die op zoek zijn naar bescherming tegen volatiele markten en beperking van hun toegang zou direct miljoenen mensen over de hele wereld negatief beïnvloeden”, aldus de Binance vertegenwoordiger. “We blijven de situatie volgen.”

Dit nieuws volgt na een reeks eerdere aantijgingen van de SEC in de crypto-sector. Sommige journalisten zijn ervan overtuigd dat hier strategie aan ten grondslag ligt. Op 12 februari tweette FOX-journalist Eleanor Terret dat de actie van de SEC en andere regulatoren een poging was om de crypto-industrie aan te pakken zonder samenwerking. Volgens haar zullen er de komende weken nog meer Wells Notices volgen.

Op 9 februari kondigde de SEC een schikking van 30 miljoen dollar aan met de crypto exchange Kraken vanwege diens verzuim om zijn crypto staking programma te registreren, dat volgens de SEC een beleggingsproduct was. Na deze actie waarschuwde Gary Gensler, voorzitter van de SEC, crypto-bedrijven om zich aan de wet te houden.

De beslissing van de SEC om tegen Kraken op te treden, werd bekritiseerd door een aantal mensen binnen de eigen organisatie. Op 10 februari verklaarde SEC-commissaris Hester Peirce dat de handelswijze van de SEC “niet doeltreffend of billijk is” en kritiseerde ze haar eigen agentschap voor het afsluiten van een programma dat volgens haar goed functioneerde.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord