Ripple CEO Brad Garlinghouse hoopt op duidelijkheid over cryptocurrency regelgeving in 2023

2023-01-05

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, heeft gezegd dat hij hoopt dat 2023 het jaar zal zijn waarin de Verenigde Staten duidelijkheid zullen geven over de regelgeving rondom cryptocurrencies. Hij verwacht dat dit zal helpen om het vertrouwen in de markt te versterken en de adoptie van cryptocurrencies te bevorderen.

Brad Garlinghouse heeft gisteren op Twitter gezegd dat hij hoopvol is dat 2023 het jaar zal zijn waarin er vooruitgang wordt geboekt op het gebied van de regelgeving rondom de cryptocurrency-industrie in de Verenigde Staten.

Volgens Garlinghouse loopt de Verenigde Staten achter op landen zoals Singapore, de Europese Unie, Brazilië en Japan op het gebied van wet- en regelgeving voor cryptocurrencies. Hij stelt dat het ontbreken van een gecoördineerde inspanning om wereldwijd en in de VS een regelgevingskader te implementeren, ervoor zorgt dat crypto-gerelateerde bedrijven massaal naar landen met minder beperkingen verhuizen. Dit kan volgens Garlinghouse leiden tot catastrofale uitkomsten, zoals de implosie van het hoofdkantoor van FTX op de Bahamas.

Garlinghouse heeft gezegd dat de Amerikaanse regelgevers eindelijk begrijpen dat regelgeving voor de cryptocurrency-industrie nodig is. Volgens hem hebben ze begrepen dat het opzetten van een gereguleerd kader voor de industrie noodzakelijk is en zijn ze begonnen met het overwegen van verschillende opties. Garlinghouse benadrukt echter dat er nog veel werk te doen is voordat er daadwerkelijk een regelgevingskader kan worden geïmplementeerd.

De opmerkingen van Garlinghouse over het belang van regelgeving voor de cryptocurrency-industrie in de Verenigde Staten zijn voor sommigen opmerkelijk omdat Ripple zelf momenteel in een rechtszaak verwikkeld is met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ripple Labs is een financiële technologieonderneming die het wereldwijde betalingsnetwerk RippleNet beheert en de XRP-token heeft uitgegeven. In december 2020 heeft de SEC een rechtszaak aangespannen tegen Ripple, aangezien het bedrijf XRP zou hebben verkocht als niet-geregistreerde effecten.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een rechtszaak aangespannen tegen Ripple. De SEC beweert dat Ripple miljarden heeft opgehaald door XRP te verkopen en de aanbiedingen niet als effecten heeft geregistreerd, wat wettelijk verplicht is. Ripple ontkent de aantijgingen en beweert dat XRP een valuta is, geen effect. Garlinghouse vertelde in oktober tijdens de D.C. Fintech Week-conferentie dat hij verwacht dat de zaak tegen het bedrijf in de eerste helft van 2023 zal worden afgerond, hoewel hij ook toegeeft dat het moeilijk te voorspellen is wanneer de zaak zal eindigen. De rechtszaak tussen Ripple en de SEC loopt momenteel nog steeds.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord