Ras Al Khaimah lanceert eerste vrije zone ter wereld voor crypto-ondernemingen

2023-03-01

Ras Al Khaimah, een van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft besloten om een ​​vrije zone te lanceren voor bedrijven in de crypto-industrie, als onderdeel van hun grotere plan om de VAE een leidende positie te geven in de digitale economie. Dit zou de eerste vrije zone ter wereld zijn die specifiek gericht is op digitale en virtuele activabedrijven. Het doel is om zo min mogelijk obstakels te hebben voor deze bedrijven om zich te vestigen in de regio. Deze aankondiging vond plaats tijdens het Blockchain Life 2023 evenement in Dubai.

De VAE heeft vrijhandelszones waar bedrijven zonder beperkingen kunnen opereren, zoals 100% buitenlands eigendom, geen vennootschapsbelasting, geen inkomstenbelasting en geen douanerechten. Deze zones bieden ook snelle procedures voor het opzetten van een bedrijf, inclusief vereenvoudigde licentie- en registratieprocessen. De vrijhandelszone in Ras Al Khaimah zal RAK Digital Assets Oasis (RAK DAO) heten en is speciaal ontworpen om de innovatie in de niet-gereguleerde sector van virtuele activa te stimuleren.

De voorzitter van RAK ICC en voorzitter van RAK Digital Assets Oasis, Sheikh Mohammed bin Humaid bin Abdullah Al Qasimi, heeft zijn trots uitgesproken over de versterking van de positie van de VAE als belangrijke bestemming voor innovatie met de lancering van RAK Digital Assets Oasis. Hij noemde het de vrije zone van de toekomst voor de bedrijven van de toekomst en benadrukte dat het de eerste vrije zone ter wereld is die uitsluitend is gewijd aan digitale en virtuele activabedrijven. Sheikh Mohammed benadrukte dat zij ondernemers van over de hele wereld willen ondersteunen met hun vooruitstrevende, ondersteunende en snel aanpasbare aanpak en hun omgeving die innovatie mogelijk maakt.

Ras Al Khaimah opent de deuren voor cryptobedrijven door de legalisatie van de cryptosector en alles wat daarbij hoort. Dit maakt het voor cryptobedrijven die op zoek zijn naar een nieuwe vestigingsplaats zeer aantrekkelijk, vooral in landen waar het moeilijk kan zijn om als cryptobedrijf een bankrekening te openen en waar je vervolgens constant in de gaten wordt gehouden. In RAK DAO zullen dergelijke bedrijven de vrijheid hebben om zonder beperkingen te werken en zich te concentreren op innovatie en groei.

De nieuwe vrijhandelszone in Ras Al Khaimah voor cryptobedrijven is onderdeel van een grotere strategie van de Verenigde Arabische Emiraten om zich te positioneren als een aantrekkelijke hub voor de cryptosector. Momenteel bevinden bijna alle crypto-ondernemers in de regio zich in Dubai, mede dankzij het Dubai Multi Commodities Centre Crypto Center, dat heeft bijgedragen aan het creëren van een gunstig ecosysteem voor cryptobedrijven om in de VAE te opereren. Twee jaar geleden werd ook al gesproken over een vrijhandelszone voor cryptobedrijven in Dubai. 

De overheid heeft ook verschillende initiatieven gelanceerd om de ontwikkeling van blockchaintechnologie te ondersteunen. Door deze initiatieven en de nieuwe vrijhandelszone in Ras Al Khaimah, hoopt de VAE een belangrijke speler te worden in de digitale economie. De Dubai Blockchain Strategy heeft als doel om van Dubai een stad te maken die aangedreven wordt door blockchain-technologie. Hiermee wil Dubai stevig verankerd worden in de metaverse en een leidende positie innemen in de digitale economie.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord