Premier League en Sorare sluiten exclusieve NFT-licentieovereenkomst

2023-01-30

De Premier League en Sorare, een bekend fantasie voetbalspel met een waarde van $4,3 miljard, hebben een akkoord gesloten voor meerdere jaren. Hierdoor zal de Premier League officiële spelerkaarten licentiëren. Volgens deze exclusieve afspraak kunnen deelnemers aan het spel NFT’s kopen en gebruiken die door de prestigieuze voetballeague zijn goedgekeurd. Sorare, een start-up gevestigd in Parijs met 3 miljoen gebruikers wereldwijd, biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan voetbalsimulaties van vijf tegen vijf. De prestaties van de spelers tijdens de échte wedstrijden bepalen hun kans op succes in het spel.

Naast dit alles heeft het fantasiespel op basis van Ethereum aangekondigd dat het twee extra functies aan het spel zal toevoegen. Hieronder vallen de kans om te concurreren met spelerkaarten specifiek voor een bepaalde competitie en een functie genaamd “financial fair play” die beperkingen stelt aan het kiezen van all-star teams door de gebruikers.

Er waren in oktober 2022 geruchten over een potentiële licentie-overeenkomst tussen Sorare en de Premier League, de topcompetitie in het mannenvoetbal in Engeland. Volgens Nicolas Julia, CEO van Sorare, duurde het besluit langer dan verwacht. Dit kwam doordat de Premier League al een NFT licentie-overeenkomst had met een andere partij. Er was gefluisterd dat ConsenSys de winnaar was van de race om de deal te verkrijgen, ter waarde van UK£400 miljoen of $459 miljoen. Echter, door de “crypto winter” waarbij een groot deel van de beschikbare middelen binnen de blockchainsector verdween, kwam deze deal uiteindelijk niet tot stand.

Volgens Nicolas Julia groeide het bedrijf anders dan de rest van de branche. Het aantal uitgewisselde kaarten op de platform bereikte vorig jaar een waarde van $500 miljoen, bijna het dubbele van het aantal in 2021 ($270 miljoen).

Gegevens van CryptoSlam suggereren dat de verzameling van Sorare NFTs een van de drie grootste ter wereld is. Dagelijks verwerkt het bedrijf, volgens de gegevens, transacties ter waarde van ongeveer $1 miljoen. Prominente organisaties die in Sorare hebben geïnvesteerd zijn onder andere de venture capital bedrijven Accel en Benchmark, evenals SoftBank uit Japan. Bovendien zijn bekende atleten als Lionel Messi, Serena Williams en Kylian Mbappé aandeelhouders van het bedrijf.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:
Telegram Brons
Twitter
Discord