Polygon lanceert $100 miljoen fonds om kwalitatief hoogwaardige blockchain-games te stimuleren in 2023

2023-03-09

Polygon, een bekend en veelgebruikt blockchain-platform, herkent veel vraag naar blockchain-games die van hoge kwaliteit zijn. In de voorbije bull market hebben veel partijen misbruik proberen te maken van de opkomst van GameFi. Financieel eigenbelang was vaak het onuitgesproken motief van de makers achter de schermen. Als het aan Polygon ligt gaat dat in 2023 veranderen: het heeft ervoor een fonds van $100 miljoen opgezet.

Urvit Goel, de vice-president van games bij Polygon, vertelde onlangs dat het bedrijf zich richt op het helpen van ontwikkelaars bij het lanceren van succesvolle blockchain-games. Hij merkte op dat 2023 het jaar zal zijn waarin de beloften over deze games op de proef gesteld worden en dat er genoeg games beschikbaar zullen zijn om een oordeel te vellen over de kwaliteit ervan.

Polygon is actief betrokken bij Web3 gaming en heeft onlangs de populaire NFT-marktplaats Magic Eden geïntegreerd, samen met top games zoals The Sandbox. Hoewel de ondergang van FTX een negatieve invloed had op de sector, blijft de Web3 blockchain gaming sector investeringen aantrekken. Goel benadrukte dat Polygon zich blijft richten op het ondersteunen van bouwers bij het op de markt brengen van hun games, met behulp van nieuwe technologieën voor schaalvergroting en breed beschikbare tools.

Goel heeft als taak om ontwikkelaars te verbinden met technologie en marktplaatsen om betere blockchain-games te bouwen. Polygon heeft hiervoor een fonds van $100 miljoen opgezet en is van plan om de adoptie van Web3-gaming te stimuleren. Volgens Goel wordt de blockchain game-industrie volwassener en blijven de “echte bouwers” die al jaren werken, doorgaan en veel van het lawaai verwijderen. Deze bouwers zijn goed gefinancierd en hebben de mogelijkheid om geweldige games te bouwen. Goel gelooft niet dat er sprake is van vertraging.

Wat betreft de concurrentie tussen blockchains, ziet hij anderen niet als concurrenten, maar als medewerkers aan de missie om meer mensen te laten adopteren. Er zijn veel verschillende experimenten aan de gang en het aantal beschikbare blockchains is eigenlijk behulpzaam om te ontdekken wat wel werkt.

Goel erkent dat veel Westerse gamers blockchain-games bekijken als oplichterij en financiële trucs, in plaats van als leuk vermaak. Hij denkt dat dit komt omdat de focus tot nu toe teveel heeft gelegen op de technologie, in plaats van op de game-ervaring zelf. Hoewel er momenteel een “culturele beweging” is ontstaan rond het bezitten van digitale activa, zoals afbeeldingen van ogenschijnlijk simpele ‘kunst’ met absurde prijskaartjes, denkt Goel dat echte gamers niet bereid zijn om zoveel geld uit te geven. Desondanks denkt hij dat gamers liever de digitale activa bezitten die ze hebben gekocht, in plaats van ze te huren. Als spelers investeren in deze activa, moeten ze deze kunnen verkopen of verhandelen om er enig voordeel uit te halen.

Goel erkent dat veel blockchain-games die tot nu toe zijn uitgebracht, niet geweldig zijn en dat er nog veel werk moet worden verzet om de game-ervaring te verbeteren. Hij vergelijkt de huidige situatie met de backlash die tien jaar geleden plaatsvond tegen mobiele free-to-play-games, maar die uiteindelijk heeft geleid tot het grootste deel van de gaming-omzet. ‘We moeten verder kijken dan de huidige stand van zaken en moeten blijven experimenteren om de potentie van blockchain-gaming te realiseren.’

Ook is er een sterke link te leggen tussen blockchain-gaming en een andere ‘sleeping giant’: de metaverse. Sommige van de vroegste metaverse-ervaringen waren games waarbij mensen langdurig betrokken bleven bij de content.

Goel denkt dat de trend van de metaverse zal voortduren, gezien de grote investeringen van bedrijven die tientallen miljarden dollars inbrengen en de ontwikkeling van Web3 door bedrijven die geloven in de gedecentraliseerde metaverse. Hij voorspelt dat er meer grote bedrijven in deze ruimte zullen komen en dat er gamified-ervaringen en games binnen de metaverse zullen worden ontwikkeld. Maar hij merkt op dat we nog geen echte en impactvolle metaverse hebben gezien en dat het nog tijd zal kosten om deze te ontwikkelen.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram
Twitter
Discord