Ontwikkeling van PayPal en Paxos’ stablecoin gestopt vanwege onderzoek naar Paxos

2023-02-14

PayPal en Paxos, uitgever van de derde meest gebruikte stablecoin BUSD, werkten samen aan de ontwikkeling van een authentieke stablecoin. Echter, volgens Bloomberg, een prominent financieel dienstverleningsbedrijf, is het project voorlopig stilgelegd. Dit komt doordat Paxos momenteel wordt onderzocht door de financiƫle opsporingsdienst van de staat New York, het Department of Financial Services. Het onderzoek richt zich op Paxos en niet op PayPal.

PayPal en Paxos waren bijna klaar met de ontwikkeling van hun stablecoin, volgens een woordvoerder van PayPal. Het project had nog enkele weken nodig voordat het kon worden uitgebracht. PayPal bevestigde vorig jaar dat ze werkten aan een stablecoin die zou worden ondersteund door de Amerikaanse dollar. Paxos heeft een licentie van de New Yorkse toezichthouder om crypto te ontwikkelen. PayPal heeft verklaard dat ze nauw zullen samenwerken met toezichthouders wanneer ze vooruitgang boeken met het project.

Na de ineenstorting van Terra in juni 2022 werden de licentie-eisen voor stablecoins aangescherpt. Een van de nieuwe vereisten is dat de stablecoin moet worden gedekt door activa die niet zijn verbonden met de fondsen van de uitgevende partij en dus gescheiden moeten worden gehouden.

Paxos heeft in het verleden zowel de BinanceUSD (BUSD) voor Binance als de Pax Dollar voor zichzelf ontwikkeld. PayPal is sinds 2021 bezig met de ontwikkeling van hun eigen stablecoin. In die tijd heeft PayPal aangegeven digitale valuta-toepassingen te onderzoeken als onderdeel van hun aanbod. Hoewel geruchten en speculaties niet voorspellend zijn voor de toekomstplannen van het bedrijf, heeft een woordvoerder van PayPal bevestigd dat ze een stablecoin onderzoeken en dat ze nauw zullen samenwerken met relevante regelgevende instanties als ze vooruitgang willen boeken met het project.

PayPal biedt sinds enkele jaren de mogelijkheid aan klanten om crypto te kopen en op te slaan. Het bedrijf hield op 31 december vorig jaar voor 604 miljoen dollar aan crypto vast voor hun klanten, waaronder Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Het grootste deel van de crypto bestond uit Bitcoin, terwijl Ethereum en Litecoin de resterende bedragen voor hun rekening namen. Dit werd onthuld in het jaarverslag van PayPal, dat verplicht werd ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

In het jaarverslag heeft PayPal voor het eerst bekendgemaakt hoeveel cryptocurrency het bedrijf in beheer heeft voor zijn klanten. Op 31 december 2021 was dit $604 miljoen, waarvan het grootste deel bestond uit Bitcoin. In totaal vertegenwoordigt het cryptocurrency-bezit van PayPal 67% van zijn totale financiĆ«le verplichtingen van $902 miljoen aan het einde van het jaar. Het bedrijf erkent de unieke risico’s die gepaard gaan met het aanbieden van crypto, en benadrukt dat de activa van klanten opgeslagen worden bij een externe bewaarder en gescheiden worden van de eigen activa van het bedrijf.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord