Microsoft en Ankr bundelen krachten voor ontwikkeling Web3-applicaties

2023-02-23

Microsoft is samen gaan werken met Ankr, een bedrijf dat blockchain-infrastructuur biedt. Als onderdeel van deze samenwerking zal Ankr een nieuwe service aanbieden in de Microsoft Azure Marketplace waarmee nodes gehost kunnen worden. Daarnaast zullen de technologieën van beide bedrijven op verschillende manieren worden geïntegreerd.

De samenwerking tussen Microsoft en Ankr richt zich voornamelijk op de ontwikkeling van Web3-applicaties. Het doel is om het voor ontwikkelaars gemakkelijker te maken om dergelijke applicaties te bouwen. Microsoft en Ankr zorgen voor de blockchain-infrastructuur, zodat ontwikkelaars zich volledig kunnen concentreren op de ontwikkeling van de applicaties zelf.

Met de nieuwe node-hosting service van Ankr in de marktplaats van Microsoft wordt het mogelijk om transacties te communiceren, smart contracts te publiceren en data te lezen en schrijven op de blockchain. De samenwerking tussen Ankr en Microsoft markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Ankr en laat zien hoe het decentrale web steeds verder geïntegreerd wordt met belangrijke spelers in de infrastructuur. Ankr CEO Chandler Song ziet deze samenwerking als een keerpunt voor de ontwikkeling van Web3-applicaties en de intrede van grote bedrijven in deze sector.

Zowel Ankr als Microsoft zijn verheugd over hun recente samenwerking. Rashmi Misra, de manager van kunstmatige intelligentie en opkomende technologieën bij Microsoft, benadrukt dat de samenwerking ontwikkelaars en organisaties in staat stelt om blockchain-data op een betrouwbare, schaalbare en veilige manier te gebruiken voor het oplossen van real-world problemen met Web3.

Interessant om te vermelden is dat Microsoft eerder de Azure Blockchain Service heeft afgesloten en een algeheel verbod op het minen van cryptocurrency op zijn cloud-netwerken heeft uitgevaardigd. De reden voor deze acties was het voorkomen van cyberfraude, aanvallen en ongeautoriseerde toegang tot de middelen van andere klanten. Het is echter duidelijk dat Microsoft nu weer interesse toont in blockchain-technologie en samenwerkt met Ankr om Web3-applicaties te ontwikkelen.

Als gevolg van de recente samenwerking met Microsoft is de koers van Ankr (ANKR) in de afgelopen 24 uur flink gestegen, waardoor het gedurende 24 uur een low van €0.04456 en een high van €0,05118 kende. Daarnaast heeft Ankr een marktkapitalisatie van ongeveer $500 miljoen. Hoewel dit nog geen indrukwekkende positie is binnen de cryptocurrency-industrie, laat het wel zien dat het potentieel heeft. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de cryptocurrency-markt erg volatiel kan zijn en dat prijzen snel kunnen fluctueren. Investeerders moeten dus voorzichtig zijn en zich niet laten meeslepen door kortetermijnstijgingen in de markt.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord