Mastercard maakt gebruik van Polygon en NFTs voor muziekartiesten in Artist Accelerator programma

2023-01-08

Mastercard heeft aangekondigd dat ze van plan zijn om Polygon te gebruiken voor hun Mastercard Artist Accelerator programma tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Dit programma heeft als doel om artiesten meer bekendheid te geven door het gebruik van NFTs (non-fungible tokens) op de Polygon blockchain.

De koers van Matic, de crypto van Polygon, zag de afgelopen 24 uur een mooie stijging. Om 16:30 gisteren was de waarde no 0,73 euro, maar zoals je hieronder ziet is dit met 2,11% toegenomen.

Polygon is een tweede laag bovenop de blockchain van Ethereum. Het doel is om het netwerk van Ethereum te helpen om transacties over te nemen op hun eigen ‘sidechain.’ Dat gaat Polygon goed af, getuige de vele bedrijven waar ze mee samen werken.

Mastercard is van plan om Polygon te gebruiken voor hun Mastercard Artist Accelerator programma, dat is ontworpen om muziekartiesten te helpen bij het uitbreiden van hun merk door het gebruik van NFTs, het opbouwen van een online aanwezigheid en het oprichten van een community. Hoewel het bedrijf nog niet heeft gezegd wie de deelnemers zullen zijn aan het programma, heeft het aangekondigd dat het later dit jaar zal eindigen met een live gestreamde showcase van alle aangesloten artiesten.

NFTs (Non-Fungible Tokens) zijn unieke digitale tokens die gebruikt worden om te verifiëren dat een bepaald digitale object of kunstwerk echt en uniek is. Ze zijn opgebouwd op blockchain-technologie, wat betekent dat ze moeilijk te vervalsen zijn en een duidelijke eigenaar hebben. NFTs worden vaak gebruikt om kunst en andere digitale objecten te verkopen of te verhandelen, omdat ze laten zien dat het object echt en uniek is en niet eenvoudig te kopiëren.

Het Mastercard Artist Accelerator programma is dat ontworpen om muziekartiesten te helpen bij het uitbreiden van hun merk met NFT’s, het opbouwen van een online aanwezigheid en het oprichten van een community. Het doel is om een digitale ruimte te creëren waarin muziek, content, samenwerking en eigenaarschap kunnen worden gecreëerd, en om artiesten over de hele wereld te verbinden met mentoren die expert zijn in Web3-technologie.

Volgens Mastercard zullen artiesten die deelnemen aan het Mastercard Artist Accelerator programma een NFT genaamd “The Mastercard Music Pass” zullen ontvangen. Deze NFTs kunnen door de artiesten worden gedeeld of verkocht aan anderen, en zullen de houder toegang geven tot exclusief educatief materiaal, unieke muziek en andere fysieke en digitale ervaringen. Zo kunnen NFTs bijdragen aan de uitbreiding van naamsbekendheid voor de artiesten in kwestie.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord