Kraken stopt met staking van cryptomunten voor klanten in de VS na SEC-aanklachten

2023-02-10

Kraken, een cryptocurrency-exchange, zal haar dienst voor het staken van cryptomunten onmiddellijk stopzetten voor klanten in de Verenigde Staten. Dit besluit is genomen om te voldoen aan de aanklachten van de Securities and Exchange Commission (SEC), die beweert dat de uitwisseling ongeregistreerde effecten aanbood. Als onderdeel van de regeling zal Kraken $30 miljoen betalen.

Volgens de SEC zullen Payward Ventures en Payward Trading, de twee bedrijven die samen Kraken vormen, de diensten voor staking beëindigen. Dit besluit is genomen nadat de SEC beweerde dat Kraken aan het publiek stakingdiensten aanbood sinds 2019. De SEC stelt dat Kraken beweerde dat haar programma voor staking-investeringen eenvoudig te gebruiken was en voordelen bood door de inspanningen van Kraken ten behoeve van beleggers, waaronder regelmatige rendementen en uitkeringen.

Staking is een proces waarbij beveiliging van proof-of-stake blockchain-netwerken, zoals Ethereum, wordt gewaarborgd. Validators binnen het netwerk plaatsen crypto als waarborg om aan te tonen dat ze eerlijk zullen blijven handelen. Voor het verwerken van transacties ontvangen ze extra tokens als beloning. Veel crypto-stakers geven hun tokens uit leningsverband aan dienstverleners die de nodes beheren en delen in de opbrengsten.

Volgens een blogpost op de website van Kraken zullen activa die door Amerikaanse klanten zijn gestaked automatisch unstaked worden, behalve voor gestaked ether, wat niet unstaked zal worden tot na de uitvoering van de Shanghai-upgrade van het Ethereum Network. Amerikaanse klanten zullen ook niet in staat zijn om nieuwe activa te staken, inclusief ether. Klanten buiten de Verenigde Staten worden niet beïnvloed door deze veranderingen.

Op donderdag heeft de SEC een rechtszaak ingediend bij de federale rechtbank. Volgens de website van Kraken bood het een rendement van 20% aan voor zijn stakingdienst, hoewel de SEC in een persverklaring suggereerde dat dit zo hoog als 21% kon zijn. In een persverklaring benadrukte de SEC de risico’s die beleggers lopen bij het staken van hun tokens via “staking-as-a-service”-aanbieders, die slechts beperkte bescherming bieden.

Volgens de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, moeten crypto-intermediairs die investeringscontracten aanbieden in ruil voor tokens van beleggers, of dit nu door middel van staking-as-a-service, lenen of andere middelen is, de vereiste openbaarmakingen en beveiligingsmaatregelen bieden die verplicht zijn door onze beurzenwetten. Hij verklaart verder dat de actie van vandaag de markt moet laten weten dat staking-as-a-service-providers zich moeten registreren en volledige, eerlijke en waarheidsgetrouwe openbaarmaking en beleggersbescherming moeten bieden.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord