Interpol richt zich op criminaliteit in de metaverse: een nieuwe uitdaging voor de wetgeving

2023-02-07

Interpol, de International Criminal Police Organisation, is van plan om te onderzoeken hoe zij criminaliteit in de virtuele wereld, ook bekend als de metaverse, kan aanpakken. Jurgen Stock, de secretaris-generaal van Interpol, legt hierover een verklaring af tegen de BBC. Interpol, dat actief is in 195 landen, wil bekijken hoe zij hier een bijdrage aan kan leveren.

Met de groeiende populariteit van de metaverse, een digitale wereld, neemt het aantal gebruikers ook toe. Dit biedt veel mogelijkheden, maar ook uitdagingen. In sommige metaverses wordt er gebruik gemaakt van cryptomunten, wat criminelen aanzet om zich hier te begeven om geld van gebruikers af te pakken. Interpol wil volgens de secretaris-generaal Stock niet achterop raken en wil daarom actief betrokken zijn bij deze nieuwe tak van het internet.

Stock zegt dat criminelen snel kunnen inspelen op nieuwe technologieƫn om misdaad te plegen. Hij zegt dat wetgevers, politie en samenleving soms achterblijven en dat dit nadelige gevolgen kan hebben voor het vertrouwen in de instrumenten die we gebruiken, inclusief de metaverse. Hij benadrukt dat het belangrijk is om hier tijdig op in te spelen, aangezien criminelen al misbruik maken van vergelijkbare platforms.

Dr Madan Oberoi, de uitvoerend directeur van technologie en innovatie, geeft aan dat er problemen zijn bij het vaststellen van misdaad in de metaverse. Hij zegt dat er situaties zijn die moeilijk zijn om als misdaad te classificeren, zoals seksuele intimidatie. Hij geeft aan dat de definities van deze misdrijven in de fysieke ruimte moeilijk zijn toe te passen in de metaverse en dat er nog bepaald moet worden of deze situaties als misdrijven kunnen worden beschouwd.

Een van de belangrijkste uitdagingen voor Interpol is om meer bewustzijn te creƫren over de problemen van misdaad in de metaverse. Volgens Oberoi moeten wetshandhavers de metaverse begrijpen om hen te kunnen beschermen. Het doel van Interpol is om ervoor te zorgen dat wetshandhavers de metaverse actief gaan gebruiken en zich bewust worden van de problemen en uitdagingen die hiermee gepaard gaan.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:
Telegram
Twitter
Discord