Infinity Skies krijgt na faillissement vervolg onder leiding van nieuwe eigenaars

2023-01-10

In de laatste bullmarkt was er zoals gewoonlijk veel optimisme. Dit was mede te zien aan het aantal innovatieve crypto-projecten die van de grond kwamen. Na de opkomst van GameFi volgde de NFT-hype waarna veel ondernemers aan de haal gingen met het idee deze twee te combineren. Infinity Skies was een van deze projecten, maar ondervond net als soortgelijke projecten veel problemen toen de markt omsloeg. Na het onfortuinlijke faillissement van Infinity Skies lijkt er nu toch ruimte voor optimisme: investeerders hebben het project overgekocht en proberen voort te borduren op het waardevolle nalatenschap.

Infinity Skies was onderdeel van vele ‘GameFi’ projecten en werd ontwikkeld door DreamFuel Games. ‘GameFi’ is afgeleid van ‘DeFi’, oftewel decentralised finance. DeFi betreft een groeiende groep van financiële toepassingen (waaronder dus ook in games) die gebouwd worden op blockchain-technologie. Dit stelt gebruikers in staat om financiële transacties en verrichtingen uit te voeren zonder tussenkomst van een centrale autoriteit of derde partij. Hierdoor wordt er meer controle gegeven aan de gebruikers zelf, wat kan leiden tot grotere efficiëntie, transparantie en inclusiviteit. De authentieke token $ISKY was de voornaamste toepassing van het Infinity Skies ecosysteem. Daarnaast maakten ze gebruik van NFTs en een unieke governance.

De founders van het originele Infinity Skies hadden een mooie visie voor ogen. Infinity Skies zou ‘play2earn’ mogelijk maken en zou daarmee gebruikers in staat stellen assets, indirect dus geld, te verdienen met het spelen van een game. Het doel voor de gebruiker was om zo hoog mogelijk te eindigen op de leaderboard door middel van het verzamelen van stemmen voor je kasteel dat je zelf kon bouwen. Dit deed je door interacties te hebben met andere spelers zoals chatten en het gebruiken van ‘emotes’. Hierdoor maakte je vrienden en kon je deelnemen aan feesten en lid worden van ‘guilds’ om zo een groter netwerk op te bouwen. Het ultieme doel was om koning of koningin van The Infinity Skies te worden.

Het faillissement van Infinity Skies bereikte niet bepaald de voorpagina’s. Met alle schandalen die op grote schaal plaatsvonden binnen crypto, onder anderen grote en vertrouwde crypto-exchanges, keek men nauwelijks verbaasd op van een falend GameFi-project. Dat neemt niet weg dat de relatief prille community hard getroffen is.

Screenshot 2023-01-10 161219 (1)

Recente statement door nieuwe eigenaren Infinity Skies in het officiële Telegram-kanaal

De nieuwe eigenaren willen de veelbelovende lijn van Infinity Skies voortzetten. Zij hebben recentelijk aangekondigd dat ze momenteel druk bezig zijn met het inventariseren van alle assets. Voor het einde van Q1, oftewel eind maart, zullen ze een gloednieuwe roadmap aanleveren. In hoeverre de visie van de founders van Infinity Skies voortgezet zal worden, is nog onduidelijk. Het lijkt er wel op dat het project mogelijk een aantal grote metamorfoses zal ondergaan. Wat dit precies zal betekenen zal snel blijken. Om de meest recente ontwikkelingen in de gaten te houden kun je de Infinity Skies Telegram in de gaten houden.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord