India’s UPI breidt grensoverschrijdende diensten uit met Singapore’s PayNow

2023-02-21

Het nationale betalingsnetwerk van India, de Unified Payments Interface (UPI), gaat zijn diensten uitbreiden naar het buitenland door middel van een samenwerking met het snelle betalingssysteem PayNow van Singapore. De oprichters bedekken een prominente positie in de Indiase economie: Shaktikanta Das, de gouverneur van de Reserve Bank of India, en Ravi Menon, de directeur van de Monetary Authority of Singapore. Deze samenwerking maakt het mogelijk om token-transacties uit te voeren tussen de twee systemen via de UPI-PayNow koppeling.

Met de integratie van UPI-PayNow kunnen gebruikers uit beide landen snel en gemakkelijk geld overmaken over de grens. Dit kan met behulp van slechts een UPI-ID, mobiel telefoonnummer of virtueel betalingsadres voor geld dat zich bevindt in bankrekeningen of e-wallets. Het snelle real-time betalingssysteem van UPI zorgt ervoor dat het geld onmiddellijk kan worden overgedragen via een mobiele interface tussen twee bankrekeningen.

Als eerste zullen State Bank of India, Indian Overseas Bank, Indian Bank en ICICI Bank uitgaande geldtransfers vergemakkelijken. Inkomende geldtransfers zullen mogelijk worden gemaakt door Axis Bank en DBS Bank India. DBS Bank en Liquid Group zullen de dienstverlening aan gebruikers in Singapore verzorgen.

De ICICI Bank is betrokken bij het programma voor de digitale valuta van de centrale bank (CBDC) van India. Het CBDC-pilotproject werd in november 2022 gelanceerd voor de groothandelsmarkt en in december voor retailgebruikers. Sinds de start van de pilot heeft het digitale roepie-project 770.000 transacties geregistreerd bij acht banken. Het experiment vindt momenteel plaats in vijf steden en nog eens negen steden zullen mogelijk binnenkort aan de proef deelnemen.

De CEO van de Indiase crypto exchange Unocoin, Sathvik Vishwanath, zei in een persbericht: “Dit is een geweldige toevoeging voor de betalingsinfrastructuur van India, gezien het feit dat bijna 30% van de bevolking in Singapore expats zijn en zij eenmaal per maand of per kwartaal geld naar India sturen. Deze integratie vermindert wrijving en verkort de verwerkingstijd en kosten.”

De digitale betalingsinfrastructuur van India heeft de afgelopen jaren aanzienlijke groei doorgemaakt door de opkomst van COVID-19. De regering staat echter kritisch tegenover crypto en heeft een belasting van 30% op crypto-winsten opgelegd, waardoor grote spelers gedwongen werden het land te verlaten. Desondanks is de regering geïnteresseerd in het gebruik van blockchaintechnologie voor haar CBDC-programma, waarbij de bestaande infrastructuur helpt bij het opschalen van het CBDC-programma.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:
Telegram
Twitter
Discord