Higher-lows & Lower-highs

2023-04-07

Higher-lows en lower-highs zijn termen die vaak worden gebruikt in de technische analyse van financiële markten, zoals aandelen, cryptocurrencies en forex. Ze verwijzen naar specifieke prijspatronen die zich voordoen wanneer de markt zich in een consolidatiefase bevindt of een trendverandering ondergaat.

Higher-lows:

Higher-lows treden op wanneer de laagste punten van opeenvolgende prijsbewegingen in een opwaartse trend toenemen. Dit betekent dat elke volgende prijsdaling minder diep is dan de vorige, wat aangeeft dat kopers sterker worden en bereid zijn om de activa tegen hogere prijzen te kopen. Higher-lows kunnen worden gezien als een teken van bullish momentum en suggereren dat de markt mogelijk verder kan stijgen. Dit patroon kan ook worden geïnterpreteerd als een toenemende vraag en afnemend aanbod, wat resulteert in opwaartse druk op de prijs.

Lower-highs:

Lower-highs zijn het tegenovergestelde van higher-lows. Ze treden op wanneer de hoogste punten van opeenvolgende prijsbewegingen in een neerwaartse trend afnemen. Dit betekent dat elke volgende prijsstijging minder hoog is dan de vorige, wat aangeeft dat verkopers sterker worden en bereid zijn om de activa tegen lagere prijzen te verkopen. Lower-highs kunnen worden gezien als een teken van bearish momentum en suggereren dat de markt mogelijk verder kan dalen. Dit patroon kan ook worden geïnterpreteerd als een afnemende vraag en toenemend aanbod, wat resulteert in neerwaartse druk op de prijs.

Wanneer zowel higher-lows als lower-highs zich tegelijkertijd voordoen, vormen ze vaak een patroon dat bekend staat als een symmetrische driehoek. Dit patroon duidt op consolidatie in de markt, waarbij zowel kopers als verkopers vechten om de controle over de prijsbeweging. Uiteindelijk zal er een uitbraak plaatsvinden, hetzij omhoog (bullish) of omlaag (bearish), wat de toekomstige trendrichting van de markt bepaalt.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram
Twitter
Discord