Hedgefonds Galois Capital sluit deuren na verlies van miljoenen op FTX-beurs

2023-02-21

Galois Capital, een hedgefonds dat getroffen werd door het faillissement van FTX, heeft besloten om de handdoek in de ring te gooien nadat de helft van zijn activa vast kwam te zitten op de failliete beurs. Het fonds heeft uiteindelijk besloten om te sluiten en de resterende activa terug te geven aan investeerders. Dit besluit werd genomen als gevolg van de moeilijkheden die het fonds ondervond na het verlies van hun investeringen op de FTX-beurs.

Op 12 november 2022 heeft het hedgefonds via haar officiële Twitter-account alle onduidelijkheden met betrekking tot hun funds op FTX verhelderd. ‘Ja, wij hadden een significant aantal funds dat vast stond op FTX. Nee, wij hebben geen Bahamaanse strategieën toegepast om er funds uit te halen.’

Het hedgefonds heeft, volgens een rapport van de Financial Times, aan investeerders in een brief laten weten dat alle handel is gestaakt en dat het fonds zijn posities heeft teruggedraaid. Kevin Zhou, mede-oprichter van Galois Capital, bood excuses aan aan de investeerders en gaf aan dat de ernst van de situatie bij FTX hen niet in staat stelde om hun activiteiten voort te zetten.

Het hedgefonds heeft aangekondigd dat investeerders 90% van de beschikbare middelen zullen ontvangen, die niet vastzitten op de FTX-beurs, terwijl het bedrijf de resterende 10% tijdelijk zal behouden totdat de besprekingen zijn afgerond.

Bovendien heeft Zhou aangegeven dat hij er de voorkeur aan geeft om de vorderingen van het hedgefonds te verkopen in plaats van te wachten op een langdurig faillissementsproces dat wel tien jaar kan duren. Hij gaf aan dat kopers van deze vorderingen beter in staat zijn om deze vorderingen te volgen in faillissementsrechtbanken.

Het faillissement van FTX heeft geleid tot het bevriezen van miljoenen bedrijfsfondsen, waaronder die van bedrijven zoals New Huo Technology en Nestcoin. Galois Capital is ook een van de slachtoffers van de FTX-kwestie, met ten minste $50 miljoen aan vastzittende fondsen op de beurs.

Ondertussen heeft de grootste crediteur van Mt. Gox, net als Galois Capital, gekozen voor een vroegtijdige uitbetalingsoptie in plaats van te wachten op een langdurig juridisch proces dat jaren kan duren. Op 17 februari heeft het Mt. Gox Investment Fund aangekondigd dat het ervoor heeft gekozen om in september uitbetaald te worden in plaats van langer te wachten om haar activa terug te krijgen.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord