Geruchten over crypto-ban bij Signature Bank blijken ongegrond, FDIC biedt duidelijkheid

2023-03-17

Het is waarschijnlijk niet aan je aandacht ontsnapt dat er momenteel sprake is van een bankencrisis in de Verenigde Staten. Recentelijk zijn Silicon Valley Bank en Signature Bank omgevallen, waardoor andere partijen nu de mogelijkheid hebben om hun activa over te nemen. Er gingen geruchten dat de Amerikaanse autoriteiten potentiële kopers aanspoorden om de crypto-bedrijven uit het portfolio te laten vallen, maar dit blijkt niet waar te zijn volgens een recent bericht van Reuters.

Over het algemeen staat het Reuters bekend om hun betrouwbare en goed geïnformeerde berichtgeving. Echter, in dit geval lijkt er sprake te zijn geweest van een miscommunicatie. Op woensdag meldde Reuters dat twee anonieme bronnen hadden aangegeven dat iedere koper van Signature Bank moest instemmen om alle crypto-klanten van de bank te laten vallen. Dit blijkt echter niet waar te zijn, en lijkt een foutieve weergave van de werkelijke situatie.

Recentelijk heeft de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) gereageerd op het gerucht dat potentiële kopers van Signature Bank alle crypto-klanten van de bank zouden moeten laten vallen. De FDIC heeft duidelijk gemaakt dat het aan de koper is om de voorwaarden van hun aanbod vast te stellen en dat zij zelf kunnen bepalen welke activa en verplichtingen ze van de bank willen overnemen. 

Dit nieuws is geruststellend voor degenen die bankieren bij Signature Bank en eerder dachten dat ze met spoed op zoek moesten naar een nieuwe bankpartner. Het lijkt erop dat ze zich vooralsnog geen zorgen hoeven te maken over hun banktoekomst, aangezien potentiële kopers niet verplicht zijn om alle banden met de crypto-klanten van de bank te verbreken.

De Amerikaanse FDIC organiseert momenteel een veiling waarin de activa van beide banken worden geveild, met de hoop om tegen het einde van deze week de verkopen te realiseren. Dit is belangrijk nieuws voor de industrie, omdat het snel duidelijkheid biedt in deze onzekere tijden. Voor het grootste deel van de crypto-markt lijkt de onzekerheid rondom de banken echter geen negatieve invloed te hebben gehad.

Vandaag staat Bitcoin opnieuw op een aanzienlijke stijging van 6,95 procent, waardoor de koers bijna 26.700 dollar bedraagt. Ook Ethereum doet het goed met een stijging van 4,85 procent. Hoewel het nog te vroeg is om te spreken van een nieuwe bullmarkt, lijkt het begin in ieder geval gemaakt te zijn. Het is duidelijk dat Bitcoin is ontstaan uit onvrede over het financiële systeem, en dat lijkt momenteel veel investeerders aan te trekken naar deze digitale munt.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram
Twitter
Discord