FTX Group eist politieke bijdragen terug na beschuldigingen van fraude

2023-02-06

Voor zijn FTX-imperium instortte, heeft Sam Bankman-Fried politieke figuren overspoeld met tientallen miljoenen dollars aan verkiezingsbijdragen. Nu, na het faillissement van de cryptobeurs, wil FTX zijn geld terug.

FTX Group heeft op zondag aangegeven dat ze politieke figuren en andere personen die geld ontvingen van Sam Bankman-Fried en zijn bedrijven, vertrouwelijke brieven sturen om het geld terug te vragen voor het einde van de maand. Het bedrijf heeft ook verklaard dat ze het recht hebben om de terugbetaling via rechtszaken af te dwingen, samen met eventuele rentekosten.

De aankondiging escaleert een strijd over tot wel $93 miljoen (volgens de schuldeisers’ schattingen) aan politieke bijdragen die FTX heeft gedaan aan een reeks D.C.-wetgevers en doelen over het politieke spectrum. Eén op de drie leden van het huidige Amerikaanse Congres ontving bijdragen uit Bankman-Fried’s omgeving, volgens een rapportage. Het was een monumentale invloedscampagne die partijlijnen doorbrak.

In een persbericht verklaarden de schuldenaren dat FTX Trading en haar schuldeisers vertrouwelijke boodschappen naar ontvangers van politieke bijdragen of betalingen sturen. De ontvangers worden verzocht om de fondsen terug te geven aan FTX voor 28 februari 2023. Indien de betalingen niet vrijwillig worden teruggegeven, behouden FTX schuldeisers zich het recht voor om actie te ondernemen voor de Bankruptcy Court. Het maken van een bijdrage of donatie aan een derde partij (zoals een goed doel) voorkomt niet dat FTX schuldeisers terugvordering zoeken van de ontvanger of een latere overdrager.

De leiding van FTX staat nu onder druk van strafrechtelijke aanklachten wegens vermeende fraude voor miljarden dollars. Veel mensen die door FTX werden gebeneficeerd, hebben geprobeerd om de schijnwerper te vermijden door een gelijkaardige gift aan goede doelen te doen. Maar de mensen die verantwoordelijk zijn om de verliezen van crediteuren terug te winnen, waarschuwen dat dit hen niet zal tegenhouden om hun terugwinning te zoeken.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:
Telegram
Twitter
Discord