Federal Reserve (Fed)

2023-03-29

De Federal Reserve, vaak simpelweg de “Fed” genoemd, is de centrale bank van de Verenigde Staten. Het werd opgericht in 1913 met als doel het waarborgen van de financiële stabiliteit en het bevorderen van duurzame economische groei in de VS. De Federal Reserve heeft drie belangrijke taken: het formuleren en uitvoeren van het monetaire beleid, het toezicht houden op en reguleren van banken en andere financiële instellingen, en het zorgen voor een veilig en efficiënt betalingssysteem.

Het monetaire beleid van de Fed is gericht op het beheersen van de geldhoeveelheid en de rente om prijsstabiliteit te bereiken en de werkgelegenheid te maximaliseren. De Federal Reserve beïnvloedt de rente door middel van openmarkttransacties, het discontopercentage en de reserveverplichtingen van banken. De rentebeslissingen van de Fed hebben een aanzienlijke invloed op de wereldeconomie, aangezien ze de kosten van kredietverlening en het rendement op investeringen beïnvloeden.

De Federal Reserve bestaat uit een centraal bestuursorgaan, de Board of Governors, gevestigd in Washington, D.C., en twaalf regionale Federal Reserve Banks verspreid over de Verenigde Staten. Het Federal Open Market Committee (FOMC), dat bestaat uit de Board of Governors en de presidenten van de regionale Federal Reserve Banks, is verantwoordelijk voor het nemen van beslissingen over het monetaire beleid.

In het kort: De Federal Reserve is de centrale bank van de VS, verantwoordelijk voor het monetaire beleid, het toezicht op banken en het betalingssysteem om financiële stabiliteit en economische groei te bevorderen.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram
Twitter
Discord