Failliete crypto-lener Celsius krijgt groen licht voor terugbetalingen en airdrop van Flare tokens

2023-01-25

Crypto-lener Celsius Network ging in juli 2022 failliet en was een van de eerste prominente grote spelers die de vertrouwensbreuk in de crypto-wereld deed ontstaan. Nu hebben zij toestemming gekregen om geld terug te betalen aan klanten die geld hebben overgemaakt na de faillissementsdatum, en om een airdrop te doen van Flare tokens aan klanten met vergrendelde XRP tokens, volgens vonnissen van een rechter.

Rechter Martin Glenn van de rechtbank voor faillissementen in de Southern District van New York heeft besloten dat Celsius geld kan terugbetalen aan klanten die geld hebben overgemaakt na het faillissement op 14 juli 2022, onder bepaalde voorwaarden. Tevens heeft de rechter besloten dat er een airdrop van Flare tokens zal plaatsvinden aan gekwalificeerde eigenaren van XRP tokens die op het platform zijn vergrendeld. De advocaten van Celsius hebben in een rechtszitting voorgesteld om geld terug te betalen aan crediteuren met vergrendelde activa boven een bepaalde drempel door middel van het uitgeven van een token, terwijl andere klanten eenmalig een uitkering zullen ontvangen in liquide crypto. Het plan moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouders.

Klanten zijn nu toegestaan om geld op te nemen dat na de faillissementsdatum is overgemaakt, in de vorm van crypto maar zonder gas- of transactiekosten. Maar als het bedrag dat wordt opgenomen hoger is dan $40.000 en de klant heeft meer dan $200.000 ontvangen van Celsius in de drie maanden voor het faillissement, dan moet de opname wel worden goedgekeurd door de commissie van crediteuren.

Een andere rechterlijke beslissing, ook ondertekend door rechter Glenn, staat toe dat er een airdrop plaatsvindt van Flare tokens aan gekwalificeerde crediteuren. Flare, dat oorspronkelijk van plan was om een gedecentraliseerde financieringsapplicatie te zijn die XRP tokens gebruikt, heeft eerder deze maand tokens uitgedeeld aan XRP houders na een wachttijd van twee jaar. Degene die in december 2020 minstens één XRP bezaten, kwalificeerden voor de airdrop en zouden één token ontvangen voor elke gehouden XRP. De beslissing geeft toestemming om Flare tokens te verdelen onder Celsius rekeninghouders die XRP bezaten op het moment van de snapshot. Celsius zelf zal 150 miljoen tokens ontvangen, waardoor de waarde ongeveer 4 cent zal zijn op woensdag.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:
Telegram Brons
Twitter
Discord