eToro en Twitter bundelen krachten voor real-time handel in crypto en andere activa

2023-04-13

eToro, een sociaal handelsplatform, heeft aangekondigd een samenwerking aan te gaan met Twitter om real-time handel in crypto en andere activa direct aan Twitter-gebruikers aan te bieden. Dankzij deze samenwerking kunnen Twitter-gebruikers die zoeken naar “$Cashtags” zoals $TSLA of $BTC real-time prijzen voor cryptocurrencies, aandelen en andere activa bekijken en worden doorverwezen naar het eToro-platform om hierin te investeren.

Een woordvoerder van eToro vertelde CoinDesk dat de samenwerking wereldwijd is, waardoor Twitter-gebruikers over de hele wereld toegang hebben tot deze $Cashtags-functie. Hoewel Twitter-gebruikers die momenteel naar een $Cashtag-symbool zoeken, live prijsgrafieken kunnen zien voor een beperkt aantal financiële activa, zal de samenwerking met eToro deze lijst aanzienlijk uitbreiden.

Sinds Twitter in december prijsgegevens voor $Cashtags heeft toegevoegd, heeft het sociale mediaplatform 420 miljoen zoekopdrachten geregistreerd. De top vijf zoekopdrachten zijn onder meer Tesla ($TSLA), Bitcoin ($BTC) en SPDR S&P 500 ETF ($SPY), volgens interne gegevens van Twitter die zijn opgenomen in het persbericht.

Het nieuws werd voor het eerst gemeld door CNBC en vervolgens bevestigd door eToro op haar officiële Twitter-account. Chris Riedy, vice-president van wereldwijde verkoop en marketing bij Twitter, zei in het persbericht: “We zijn verheugd om samen te werken met eToro om Twitter-gebruikers extra marktinzichten en een grotere toegang tot beleggingsmogelijkheden te bieden. Twitter zal blijven investeren in de groei van de #FinTwitter-gemeenschap.”

De uitbreiding van $Cashtags sluit aan bij de plannen van Twitter-eigenaar Elon Musk om financiële diensten te integreren in het platform als onderdeel van zijn voornemen om een “super-app” te creëren. Musk heeft eerder gezegd dat hij wil dat het voorgestelde 

betalingssysteem van Twitter zowel crypto- als fiat-valuta’s kan verwerken. Hoewel er geen directe uitspraken zijn gedaan over de focus op web3, zou het interessant zijn om te speculeren of Elon Musk’s interesse in de web3-technologie meer aandacht zou krijgen als gevolg van deze samenwerking.

De samenwerking tussen eToro en Twitter heeft potentieel verstrekkende gevolgen voor zowel de handel in activa als de adoptie van cryptocurrencies en zou kunnen leiden tot een toename van de interesse in digitale valuta’s en web3-technologieën onder Twitter-gebruikers.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram
Twitter
Discord