Enquête Ripple: Gebrek aan duidelijke regelgeving grootste hindernis voor adoptie crypto-betalingen

2023-03-03

Volgens een recente enquête, die werd georganiseerd door Ripple, wordt het gebrek aan duidelijke regelgeving gezien als de grootste uitdaging voor de acceptatie van crypto-betalingen. De wereldwijde betalingsindustrie is echter positief gestemd over de mogelijkheden van cryptocurrencies en blockchain om snellere en voordeligere transacties mogelijk te maken.

Ripple, een blockchain-gebaseerd digitaal betalingsnetwerk, en de Faster Payments Council (FPC) betalingsorganisatie hebben onlangs een rapport uitgebracht over de mogelijkheden van crypto-betalingen. Het rapport met de titel “Transforming the Way Money Moves” is gebaseerd op een enquête die werd uitgevoerd onder meer dan 950 FPC-abonnees, waaronder analisten en CEO’s in 45 landen. Het onderzoek, dat in de eerste helft van 2022 werd uitgevoerd, richtte zich op blockchain-betalingen, gebruiksscenario’s en voordelen, digitale activa-eigendom en belemmeringen voor gebruik. Het rapport biedt inzicht in de wereldwijde trends op het gebied van crypto-betalingen.

Uit de enquêteresultaten blijkt dat bijna alle ondervraagde FPC-abonnees – oftewel 97% van de respondenten – van mening zijn dat cryptocurrency en blockchain-technologie in de komende drie jaar een belangrijke rol zullen spelen bij het mogelijk maken van snellere betalingen. Meer dan 50% van de ondervraagde betalingsfunctionarissen gelooft dat de meeste handelaren binnen één tot drie jaar crypto-betalingen zullen accepteren.

27% van de ondervraagde leidinggevenden in het Midden-Oosten en Afrika gelooft dat de meeste handelaren tegen 2024 crypto-vriendelijk zullen zijn. Volgens Ripple en FPC kan dit optimisme in deze markten voortkomen uit oplossingen die mogelijk zijn gemaakt door crypto, zoals mobiele betalingen en digitale valuta van centrale banken (CBDC’s).

Ondanks dat 52% van de respondenten overweegt om crypto te gebruiken voor betalingen, ondersteunde slechts 17% van hen crypto-betalingen op het moment van de enquête, volgens het rapport.

Het rapport stelt dat de grootste redenen om geen crypto-technologieën voor betalingen te adopteren, de duidelijkheid van regelgeving en beperkte acceptatie zijn. Bijna 90% van de respondenten wees op regelgevende onduidelijkheid als de belangrijkste hindernis voor crypto-betalingen, terwijl 45% van de geïnterviewden beperkte acceptatie in de industrie noemde.

In 2022 heeft een enquête van Pymnts en BitPay aangetoond dat de meerderheid van de respondenten van bedrijven met een jaarlijkse omzet van $1 miljard crypto-betalingen heeft aangenomen om nieuwe klanten te vinden en aan te trekken. Het recente rapport van Ripple bevestigt nogmaals het aanzienlijke potentieel van crypto-gerelateerde technologieën om een ​​belangrijk onderdeel te worden van het wereldwijde financiële systeem. Een andere enquête van Zogby Analytics en CasperLabs suggereert dat maar liefst 90% van de ondernemingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en China sinds begin 2023 experimenteert met blockchain-technologie.

Het nieuws komt op een moment dat Ripple CEO Brad Garlinghouse verwacht dat de XRP-rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission dit jaar wordt opgelost. Garlinghouse merkte op dat de rechtszaak bijna twee en een half jaar geleden begon en dat Ripple probeert zo snel mogelijk vooruit te gaan. Hij voegde eraan toe dat Ripple een beslissing verwacht “zeker in 2023”.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord