Elon Musk neemt $140 miljard daling, Jeff Bezos en CZ niet ver achter

2022-12-28

Volgens gegevens van de Bloomberg Billionaires Index is Elon Musk de persoon die dit jaar het meeste vermogen heeft verloren. Sinds januari is de techmagnaat 140 miljard dollar armer geworden en staat hij nu op de tweede plaats op de lijst van rijkste mensen ter wereld.

De achteruitgang van het vermogen van Musk kan voornamelijk worden toegeschreven aan de snelle daling van de aandelen van Tesla. De slechte prestaties van het aandeel zijn te wijten aan zorgen over Musks verbintenis om Tesla te leiden (na zijn overname van Twitter voor 44 miljard dollar) en zorgen over een aanstaande recessie in 2023 en hoge rentetarieven die groeiaandelen als Tesla minder aantrekkelijk maken.

Bernard Arnault, medeoprichter en CEO van LVMH, is nu 20 miljard dollar rijker dan Musk, wat hem de rijkste persoon ter wereld maakt. Musk heeft financiƫle verliezen geleden die bijna twee keer zo hoog zijn als die van Jeff Bezos, oprichter van Amazon, die 86 miljard dollar verloor. Changpeng Zhao, CEO van prominente crypto exchange Binance, eindigt op de derde plaats met een verbijsterend verlies van 84 miljard dollar. Volgens Bloomberg bedraagt het geschatte vermogen van CZ ongeveer 11,7 miljard dollar.

Er wordt gezegd dat CZ momenteel onderzoek wordt gedaan door Europese en Amerikaanse autoriteiten die hem ervan beschuldigen dat zijn bedrijf geldwassen faciliteert. Zoals eerder gemeld door U.Today, zouden verschillende federale aanklagers klaar zijn om strafrechtelijke aanklachten tegen de cryptocurrencymagnaat in te dienen, maar er is nog geen definitief besluit genomen.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord