El Salvador onderwijst studenten over bitcoin om adoptie te stimuleren

2022-11-17

El Salvador heeft in 2021 de beslissing genomen om bitcoin te adopteren als wettig betaalmiddel. Sindsdien heeft het land meerdere malen bitcoin aangekocht, maar de koers is blijven dalen. Desondanks hebben de Salvadoranen geen plannen om te stoppen met de adoptie van bitcoin onder de bevolking.

Om de adoptie van bitcoin in het land te stimuleren, heeft El Salvador ervoor gekozen om studenten te informeren over hoe ze met het cryptocurrency-systeem kunnen werken. Dit omvat lessen over praktische zaken, zoals het ontvangen en verzenden van bitcoin via het Lightning-netwerk, en over fundamentele onderwerpen zoals wat bitcoin-nodes zijn, hoe double-spending werkt en wat de bitcoin halvings precies inhouden.

Een onderwijsproject genaamd My First Bitcoin beweert dat ze dit jaar al 10.000 studenten hebben geleerd over bitcoin en dat ze hun bereik volgend jaar met 25 keer willen vergroten, wat betekent dat er in 2022 250.000 studenten kennis zullen maken met de basisprincipes van bitcoin.

Ondanks het feit dat El Salvador al veel bitcoin op de balans heeft staan, heeft het land tot nu toe verlies geleden op de aankopen. Om dit te verminderen, heeft El Salvador besloten om elke dag een bitcoin aan te kopen. Er is zelfs een “Nayib Bukele’s portfolio tracker” beschikbaar om te zien hoeveel bitcoin het land momenteel in zijn bezit heeft, wanneer ze aankopen doen en tegen welke prijzen.

Het doel van deze inspanningen is om ervoor te zorgen dat bitcoin steeds beter begrepen en geaccepteerd wordt in El Salvador. Door studenten op jonge leeftijd te leren over bitcoin, hoopt het land de adoptie ervan onder de bevolking verder te bevorderen. Het is de bedoeling dat dit onderwijsmodel ook op andere scholen in de wereld wordt overgenomen.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord