DVOL-index

2023-04-04

De DVOL-index, of Deribit Volatility Index, is een index die de verwachte volatiliteit van de Bitcoin-prijs voor de komende 30 dagen meet. De DVOL is geïntroduceerd door de crypto-optiebeurs Deribit en wordt berekend op basis van de prijzen van Bitcoin-opties die op het platform worden verhandeld.

Net als de VIX-index voor aandelen, geeft de DVOL-index inzicht in de marktverwachtingen omtrent prijsschommelingen van Bitcoin en het risicoperceptie onder crypto-investeerders. Een stijgende DVOL duidt op toenemende volatiliteit en onzekerheid in de Bitcoin-markt, terwijl een dalende DVOL wijst op afnemende volatiliteit en een stabieler marktsentiment.

In tegenstelling tot de VIX-index, die doorgaans een omgekeerde relatie heeft met de aandelenmarkt, heeft de DVOL-index in recente tijden een positieve correlatie vertoond met de Bitcoin-prijs. Dit betekent dat zowel de Bitcoin-prijs als de verwachte volatiliteit samen kunnen stijgen, wat interessante implicaties heeft voor handelaren en investeerders in Bitcoin-opties.

De DVOL-index helpt beleggers en handelaren om de marktstemming en risicoperceptie rondom Bitcoin te beoordelen. Het kan worden gebruikt om potentiële marktontwikkelingen te identificeren en om strategieën voor risicobeheer te ontwikkelen en te implementeren in de context van de cryptovalutamarkt.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram
Twitter
Discord