Cryptobedrijven doneren royaal aan humanitaire hulp na aardbeving in Turkije en Syrië

2023-02-15

Diverse bedrijven in de cryptocurrency sector hebben royale donaties gedaan aan verschillende humanitaire organisaties in Turkije en Syrië. Recentelijk hebben Ripple, Tezos en Ethereum aangekondigd dat ook zij bijdragen leveren aan deze inspanningen.

Het fintech-bedrijf Ripple heeft aangekondigd dat het 1 miljoen dollar in zijn eigen cryptomunt, XRP, zal doneren aan verschillende organisaties die hulp bieden aan de slachtoffers van de recente aardbeving in Turkije en Syrië. Het bedrijf zal in eerste instantie 250.000 dollar aan XRP doneren via het Crypto for Charity-hulpfonds, en daarnaast alle cryptodonaties aan het fonds 2:1 matchen tot een limiet van 750.000 dollar. Deze aankondiging werd gedaan via Twitter. De aardbeving van 6 februari had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter en heeft tot nu toe meer dan 33.000 mensen het leven gekost in Turkije en Syrië.

Ripple heeft verduidelijkt dat het via het Crypto-for-Charity fonds vier niet-gouvernementele organisaties ondersteunt, waaronder CARE, Mercy Corps en het International Rescue Committee, om de getroffen gemeenschappen in Syrië en Turkije te helpen. De donaties zullen worden gebruikt om meer contant geld, basisartikelen zoals huishoudelijke kits, pakketten voor vrouwen en meisjes, hygiëneproducten en andere essentiële benodigdheden te verstrekken. Bovendien zal geld worden gestuurd naar organisaties zoals World Central Kitchen, die veldkeukens opzetten en samenwerken met lokale chef-koks en restaurants, en foodtrucks om overlevenden en eerstehulpverleners te voeden. Dit zal helpen om de noden van de slachtoffers van de aardbeving te verlichten en bij te dragen aan de hulpverlening in de getroffen gebieden.

Naast Ripple heeft ook de Tezos Foundation aangekondigd cryptodonaties te faciliteren om hulp te bieden aan slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. De Tezos-community heeft donatiemogelijkheden opgezet voor erkende, onafhankelijke hulporganisaties. Momenteel is AHBAP de belangrijkste ontvanger van de donaties, een vertrouwde ngo die onderdak, voedsel en medische voorraden biedt aan mensen in nood. Andere ngo’s die Syrische slachtoffers kunnen helpen, zoals degenen die hulp bieden aan Syrische vluchtelingen, worden momenteel onderzocht om te worden toegevoegd aan het noodfonds. Donaties kunnen worden gedaan naar een multi-sig wallet en de Tezos-community zal beslissen waar de donaties aan worden besteed en deze omzetten in fiatgeld. Kunstenaars en verzamelaars worden ook aangemoedigd om bij te dragen via de verkoop van NFT’s, naast de cryptodonaties.

De oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft zijn steun betuigd aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië door een aanzienlijke hoeveelheid Ether te doneren aan verschillende non-gouvernementele organisaties. In totaal schonk hij ongeveer 150 Ether, wat momenteel neerkomt op ongeveer 216 duizend euro, aan twee Turkse hulporganisaties die zich inzetten voor de slachtoffers van de rampen. Zijn donaties werden gedaan aan Anka Relief en Abhap, die beide crypto-hulpfondsen zijn en zich richten op het bieden van hulp aan de getroffenen. Abhap heeft al meer dan 4,15 miljoen euro opgehaald via cryptodonaties en is een van de belangrijkste non-profitorganisaties die zich bezighoudt met het inzamelen van donaties. Vitalik’s donaties zijn een blijk van solidariteit van de cryptogemeenschap met degenen die zijn getroffen door de rampen en zullen ongetwijfeld bijdragen aan de hulpverlening aan de slachtoffers.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord