Crypto-lener Genesis Global Capital dient faillissementsaanvraag in

2023-01-20

Genesis Global Holdco LLC, de moedercorporatie van crypto-lener Genesis Global Capital die in problemen zit, heeft bescherming tegen faillissement aangevraagd. Dit is het gevolg van de twee grootste ineenstortingen van de industrie tot op heden, die plaatsvonden in 2022. Het bedrijf kondigde vandaag aan dat er maatregelen genomen zullen worden om een globale oplossing te vinden die de waarde voor alle klanten en belanghebbenden maximaliseert en het bedrijf voor de toekomst versterkt, waarvan een klaarblijkelijke maatregel het aanvragen van artikel 11 faillisementsbescherming.

Genesis Global Holdco, LLC, samen met haar dochterbedrijven Genesis Asia Pacific Pte. Ltd en Genesis Global Capital, LLC, heeft een aanvraag ingediend bij de rechtbank voor faillissement. Deze bedrijven vallen onder het moederbedrijf Digital Currency Group, dat ook eigenaar is van CoinDesk. Genesis heeft aangevraagd om de zaken te laten beheren door één administrator. In de aanvraag schat Genesis Global Capital, dat eerder samenwerkte met Gemini’s Earn programma, dat er meer dan 100.000 crediteuren zijn en verplichtingen tussen de $1 miljard en $10 miljard, samen met bezittingen. De andere twee bedrijven schatten hun bezittingen en verplichtingen tussen $100 miljoen en $500 miljoen.

Volgens het recente faillissementsverzoek dat gepubliceerd is, heeft Genesis meer dan $3,5 miljard aan schulden bij haar 50 grootste crediteuren, waaronder crypto-exchange Gemini, tradinggigant Cumberland, Mirana en MoonAlpha Finance en ook het Nederlandse Bitvavo. Dit betreft de crypto-leningsbusiness van Genesis, die vorig jaar zwaar werd getroffen door de inzinkingen van hedgefund Three Arrows Capital en crypto-exchange FTX. De andere dochterbedrijven van Genesis die zich bezighouden met derivaten- en spot trading en custody-diensten, evenals Genesis Global Trading, zijn niet opgenomen in dit faillissementsverzoek en blijven hun klantentransacties uitvoeren.

In het faillissementsverzoek laat Genesis Global Capital weten dat zij verwacht dat er na het herstructureringsproces genoeg geld zal zijn om onbeveiligde crediteuren te betalen, dit is een groep die in sommige gevallen in een faillissement helemaal niets krijgt terugbetaald. Nadat FTX in november failliet ging, was Genesis Global Capital genoodzaakt om opnames van klanten te stoppen, wat gevolgen had voor klanten van een product aangeboden door de crypto-exchange van de Winklevoss-tweeling, Gemini. Genesis had moeite om nieuw kapitaal aan te trekken of een akkoord te bereiken met crediteuren. Samen met haar moederbedrijf Digital Currency Group (DCG), dat ook CoinDesk bezit, werd zij onder steeds grotere druk gezet om $900 miljoen aan geblokkeerde stortingen terug te betalen.

Het faillissement is ‘van essentieel belang’ om de gebruikers’ bezittingen terug te winnen. Zo Tweette Cameron Winklevoss, CEO van Gemini, vandaag. Ook zegt Winklevoss dat hij van plan is om een rechtszaak aan te spannen tegen de CEO van Digital Currency Group (DCG), Barry Silbert, in verband met de terugbetaling van een lening. Deze aankondiging komt na een reeks tweets waarin Winklevoss een conflict had met DCG over het terugkrijgen van de lening, terwijl zijn eigen exchange ook tegen financiële problemen aanliep.

Eind vorig jaar heeft Genesis de investeringsbank Moelis & Co. ingehuurd om opties te verkennen. Voordat FTX een knauw gaf aan Genesis, had het faillissement van de crypto hedge fund Three Arrows Capital al honderden miljoenen dollar aan verliezen veroorzaakt voor het bedrijf. Eerder deze maand kondigde Genesis aan dat het 30% van haar personeel zou ontslaan. Dit faillissement kan ook bredere implicaties hebben voor de bitcoin-markt, aangezien Genesis en Grayscale, een digital assets manager, dezelfde moedermaatschappij hebben: Digital Currency Group. Er zijn zorgen dat de repercussies van dit faillissement zouden kunnen leiden tot liquidatie van Grayscale’s holders met meer dan 600.000 bitcoin.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord