Crypto Exchange Binance introduceert KYC-maatregelen voor nieuwe partnerships

2022-05-31

Het is gebruikelijk dat negatieve publiciteit de ronde doet over crypto. Scams, pump & dumps en de recente gebeurtenissen rondom stable coin TerraUST helpen hier niet bij. Het is daarom goed nieuws dat Binance de veiligheidsmaatregelen gaat versterken door strengere KYC-eisen te stellen aan hun nieuwe partners.

Binance. De kans bestaat dat je er zelf gebruik van maakt en anders heb je er vast wel eens van gehoord. Met een handelsvolume van gemiddeld 15.92 miljard Amerikaanse dollars per dag (24 uur) is het wereldwijd veruit de meest gebruikte crypto exchange. Met zoveel gebruikers draag je een behoorlijke verantwoordelijkheid. In de decentrale wereld van crypto – waarvan de keerzijde is dat er ook actoren/partijen met slechte intenties kunnen deelnemen – is het van groot belang dat hier goed mee omgesprongen wordt. Gelukkig is veiligheid de grootste prioriteit van Binance.

Dat blijkt uit de maatregelen die tot op heden al genomen zijn:

  • Het Secure Assets Fund for Users, oftewel het SAFU fonds. Dit protocol zorgt ervoor dat Binance 10% van alle handelskosten stort op een fonds, waarvan ze uiteraard hopen het nooit hoeven te gebruiken. Het fonds dient uitzonderlijk voor het schadevrij stellen van gebruikers bij noodsituaties, bijvoorbeeld als de exchange gehackt wordt.
  • Een groot en professioneel team.
  • Beveiliging van je account, onder anderen door het Two-factor authentication systeem
  • Een risicobeheersingssysteem, waarbij data-analyse actief monitort of accounts geen verdachte activiteiten verrichten. Indien dit wel het geval is kan een account geblokkeerd worden.

Dit zijn nog niet eens alle veiligheidsmaatregelen van Binance. De exchange voegt nu een belangrijke feature toe aan dit lijstje. Om goed van slecht te onderscheiden in onze digitale omgeving is het van belang dat we anonimiteit verminderen. Daarvoor bestaan know your customer (KYC) vereisten. Binance implementeert deze in samenwerking met data-analyse en beveiligingsbedrijf Kharon en screening provider Netereum. Dit biedt gebruikers van de exchange een veiligere ervaring, waarbij het risico om met kwaadaardige actoren in contact te komen drastisch vermindert. Binance’s wereldwijde hoofd van sancties zei hierover: ‘as we continue to maintain and build the world’s largest cryptocurrency exchange, we are committed to building an industry-leading compliance program. Working with Kharon and Neterium allows us to leverage Kharon’s best in-class data with Neterium’s innovative technology to address our risk’.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord