Crypto.com ontslaat 20% van personeel

2023-01-13

Crypto.com heeft vrijdag aangekondigd dat het ongeveer 20% van zijn werknemers zal ontslaan, aangezien de ineenstorting van FTX een extra laag van pijn heeft toegevoegd aan een al dalende cryptomarkt. Deze stap van de cryptobeurs is de laatste in een reeks van personeelsreducties in de industrie en de bredere technologische sector.

Vandaag publiceerde Kris Marszalek, co-founder en CEO van een van ‘s werelds grootste crypto-exchanges Crypto.com, een bericht op de officiële website over een belangrijke beslissing. Per direct wordt het wereldwijde personeelsbestand met een vijfde uitgedund. Marszalek benadrukt: “Alle getroffen personeel zijn al op de hoogte gesteld. Deze verminderingen hadden op geen enkele manier te maken met prestaties, en we willen onze diepste dank uiten voor hun bijdragen aan Crypto.com.”

In Juni richtte Marszalek zich al op reducties in het bedrijfsbestand. Na een aantal geruchten besloot hij destijds alles zelfs te verhelderen door middel van een reeks Tweets. Toen betrof het 260 werknemers gelijk aan 5% van het toenmalige personeelsbestand. Marszalek zei in zijn Tweets: ‘’Onze aanpak is om ons te blijven richten op het uitvoeren van onze roadmap en te optimaliseren voor rendabiliteit terwijl we dat doen. Dat betekent moeilijke en noodzakelijke beslissingen nemen om een voortdurende en duurzame groei op de lange termijn te garanderen door gerichte verminderingen van ongeveer 260 of 5% van ons bedrijfspersoneel.’’

Zowel toen als nu wordt nadrukkelijk benoemd dat de reducties in het personeelsbestand geen negatieve invloed zullen hebben op de mate waarmee roadmap-targets behaald worden. Naar eigen zeggen blijft het bedrijf zich richten op zijn missie en visie en zijn positie als leider op het gebied van regulering, beveiliging en privacy. “We hebben een belangrijk jaar voor de boeg, terwijl we ons blijven richten op het herstel van vertrouwen in de industrie en het verder mainstreamen van onze diensten in markten over de hele wereld.” “Ik ben zeker van onze capaciteit om de markt te bouwen en te leiden, en ik ben dankbaar om met jullie allen op deze reis verder te gaan.”

Crypto.com heeft geen exact aantal medewerkers bekendgemaakt, maar volgens hun LinkedIn-profiel heeft het ongeveer 4.660 werknemers. De cronos-token van Crypto.com werd op vrijdag geschat op $ 1,71 miljard en steeg tijdens de sessie met 5% naar $ 0,0677. Echter, net als vele andere cryptocurrencies, is het ver verwijderd van zijn piek. De prijs van de token is sinds november 2021 met ongeveer 93% gedaald.

Crypto.com heeft aangegeven dat het zich begin 2022 ambitieus heeft ontwikkeld om mee te groeien met de groei in de branche. Crypto.com maakt deel uit van een golf van ontslagen in de crypto-industrie die zich vorig jaar heeft versneld. Deze maand alleen heeft Coinbase aangekondigd dat het nog eens 20% van zijn personeel zal ontslaan, Genesis heeft 30% van hun werknemers ontslagen en Blockchain.com heeft 28% van zijn medewerkers ontslagen. Over het algemeen wordt door Coinbase geschat dat meer dan 28.000 banen in de crypto-industrie zijn verloren gegaan.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:
Telegram
Twitter
Discord