Co-founder DeGiro lanceert ‘revolutionair’ cryptoplatform Finst

2023-01-09

Gijs Nagel, vooral bekend als co-founder van DeGiro en lid van de Quote 500, wil een gloednieuwe crypto-exchange oprichten. De timing daarvoor is op zijn zachtst gezegd zeer gewaagd. Sommigen spreken niet van een ‘crypto winter’, maar zelfs over een ‘crypto ijstijd’ als het gaat over de omstandigheden van de markt. Nagel lanceert vandaag Finst en ambieert daarmee de grootste exchange van Europa te vormen.

Gijs Nagel, de oprichter van Finst, heeft onlangs succesvol de registratie als Crypto Service Provider bij de Nederlandsche Bank behaald en lanceert vandaag zijn zelfbenoemde “revolutionaire” cryptoplatform. Maar hoe definieert Finst dat? Oftewel, hoe willen zij zich onderscheiden? Finst beweert dat het tarieven biedt die 82% lager zijn dan bij andere grote exchanges, en dat gebruikers hun account snel kunnen aanmaken en meteen kunnen handelen met digitale muntjes. Het bedrijf hoopt binnen vijf jaar de grootste cryptobeurs van Europa te worden, met concurrentie van huidige leiders zoals Bitvavo, dat momenteel betrokken is in een geschil over het uitblijven van €280 miljoen aan betalingen van een schuldenaar.

Het lijkt erop dat Nagel het fundament van zijn succes met DeGiro ook wil toepassen in de cryptowereld. Voor de lezer die niet bekend is met DeGiro: het is een Nederlandse online broker die zich richt op het aanbieden van lage tarieven voor beleggingsproducten aan particuliere beleggers. Het bedrijf is opgericht in 2013 en heeft sindsdien snel aan populariteit gewonnen door zijn lage kosten en gemakkelijke toegang tot een breed scala aan beleggingsproducten. DeGiro biedt toegang tot meer dan 60 beurzen wereldwijd en heeft meer dan 1 miljoen klanten in 18 landen.

Particuliere beleggers in Nederland kunnen vanaf vandaag profiteren van het nieuwe, unieke investeringsplatform. Het platform, opgericht door voormalige mede-oprichters van DeGiro en het ex-kernteam, biedt de laagste transactiekosten in Nederland van 0,15% per transactie zonder minimumbedrag, minimumvolume of toegevoegde spread. Dit betekent dat een transactie van €100 in Bitcoin bij Finst slechts €0,15 aan transactiekosten zou kosten. Het platform biedt ook geavanceerde handelsfuncties die eenvoudig zijn gemaakt, 24/7 handel in EUR, realtime nieuws en gratis iDEAL-stortingen. In de komende maanden zullen aanvullende diensten worden toegevoegd, zoals on-chain staking, prijsalerts, nieuwe ordertypes en een unieke passieve investeringsoplossing. Finst is opgericht om te helpen de manier waarop mensen investeren in digitale activa te verbeteren door professionele investeerders en zeer ervaren technische teams.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:
Telegram
Twitter
Discord