Chainlink lanceert platform om smartcontracts te verbinden met Web2 API’s

2023-03-01

Op woensdag heeft Chainlink, een provider van blockchain-data, aangekondigd dat ze een platform hebben gelanceerd waarmee ontwikkelaars verschillende soorten data kunnen verbinden met smartcontracts. Met behulp van Chainlink Functions kunnen alle soorten slimme contracten, die de voorwaarden van een contract uitvoeren op een blockchain-protocol, verbinding maken met elke gewenste Web2 Application Program Interface (API).

In hun blogpost verklaarde het bedrijf dat Web3-ontwikkelaars tot nu toe geen verbinding konden maken tussen hun slimme contracten en bestaande Web2 API’s om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot signalen van sociale media, AI-berekeningen, messagingdiensten en andere functies.

Chainlink heeft aangekondigd dat de bètaversie van Chainlink Functions nu beschikbaar is op de testnetwerken van Ethereum Sepolia en Polygon Mumbai. De Chainlink-token (LINK) heeft woensdag weinig verandering laten zien en is op het moment van schrijven €6.97 waard. 

Michael Fabiano, de Vice President of Americas Media en Head of Global Business Development, liet in een verklaring aan CoinDesk weten dat de Chainlink-technologie een perfecte manier is om smart contract-ontwikkelaars wereldwijd directe toegang te bieden tot de vertrouwde economische, sport- en verkiezingsdata van Associated Press (AP). Met Chainlink Functions wordt het voor ontwikkelaars die beschikken over een AP-licentie eenvoudiger dan ooit om AP-data te integreren met innovatieve slimme contracten en nieuwe use cases te implementeren op toonaangevende blockchain-netwerken.

Chainlink is voortdurend bezig met het bieden van oplossingen om de wereld beter te verbinden met blockchain-technologie en heeft onlangs weer een nieuwe stap gezet in die richting. In september kondigde het bedrijf een samenwerking aan met SWIFT, een interbancair berichtensysteem, om te helpen bij het maken van token-overdrachten en communicatie tussen alle blockchain-omgevingen mogelijk te maken.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord