Brazilië maakt Bitcoin officieel tot geldig betaalmiddel

2022-11-30

brasilia

Recent nieuws in de wereld van altcoins meldde dat de Braziliaanse Kamer van Afgevaardigden een wet goedkeurde die cryptocurrency erkende als een geldig betaalmiddel. De wet is nu ondertekend door de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, wat een volledig regelgevend kader vaststelt voor de handel en het gebruik van cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC). Dit werd aangekondigd in het officiële staatsblad van de federale overheid (DOU).

Bitcoin als legaal betaalmiddel

Deze nieuwe wet zal het legaal maken om goederen en diensten te betalen met cryptocurrency, maar het maakt het nog geen wettig betaalmiddel. In El Salvador is bitcoin een wettig betaalmiddel, wat betekent dat het een vorm van geld is die is gestandaardiseerd door de overheid voor betalingen door burgers, zoals boetes en belastingen. De overheid van El Salvador kan het bredere gebruik van bitcoin in de maatschappij afdwingen.

De nieuwe wet in Brazilië zal 180 dagen na ondertekening van de president in werking treden. De uitvoerende macht zal de overheidsinstanties selecteren die toezicht zullen houden op de markt, met de Centrale Bank van Brazilië (BCB) die wordt verwacht de leiding te hebben wanneer BTC als betaalmiddel wordt gebruikt, terwijl de effecten- en beurscommissie (CVM) van het land zal optreden als waakhond wanneer het als investeringsmiddel wordt gebruikt. Zowel de BCB als de CVM, samen met de Federale Belastingdienst (RFB), hebben de wetgevers geholpen bij het opstellen van de wetgeving.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord