Blockchain-layers

2023-03-08

Blockchain-layers zijn verschillende niveaus van functionaliteit die zijn gebouwd bovenop de blockchain-technologie. Elke laag biedt extra functionaliteit en voegt waarde toe aan de blockchain.

De eerste laag (Layer 1) is de basistechnologie van de blockchain, waar transacties worden geregistreerd en opgeslagen op de gedecentraliseerde ledger. Layer 1 biedt een veilige en betrouwbare manier om transacties uit te voeren zonder de tussenkomst van een derde partij.

De tweede laag (Layer 2) bouwt voort op Layer 1 en is bedoeld om de prestaties te verbeteren en de beperkingen van Layer 1 op te lossen, zoals hoge transactiekosten en trage verwerkingstijden. Layer 2-technologie├źn bieden meer schaalbaarheid, snellere transacties en lagere kosten.

De derde laag (Layer 3) is de toepassingslaag die op de eerste twee lagen wordt gebouwd en waarop applicaties kunnen worden ontwikkeld en uitgevoerd. Layer 3-applicaties kunnen verschillende industrie├źn en use cases bedienen, zoals smart contracts, tokenisatie, DeFi en nog veel meer.

Sommige experts voegen een vierde laag (Layer 4) toe, die diensten biedt zoals orakels, identiteitsverificatie en off-chain dataopslag. Deze laag maakt het mogelijk om op de blockchain te bouwen met behulp van extra functionaliteiten, zoals identiteitsverificatie en privacy.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram
Twitter
Discord