Blockchain Association’s Ron Hammond waarschuwt voor meer regulatie en minder ondersteuning voor crypto

2023-02-14

Ron Hammond, die werkt als directeur van Government Relations bij de Blockchain Association, heeft zijn ontevredenheid geuit over de meest recente reguleringsgebeurtenissen in de wereld van cryptocurrencies via Twitter. In een kritische berichtreeks over de omstreden en veelbesproken acties van het Amerikaanse Congres en bankregelgevers, meldde Hammond dat weinig steun voor cryptocurrencies verwacht kan worden tijdens de Senate Banking hoorzitting op Valentijnsdag.

Volgens de beleidsexpert is de meest opmerkelijke ontwikkeling in de huidige situatie de agressiviteit van de federale bankregulatoren, die lijken te streven naar een situatie waarin crypto-bedrijven in 2023 alleen zullen staan in termen van hun bankrelaties. Hammond licht zijn standpunt verder toe en meldt dat de definitieve regel die vorige week door de Federal Reserve is gepubliceerd veel ophef heeft veroorzaakt in Washington. De brief, die op 7 februari werd uitgebracht, leek meer op een tekst om een relatie te beƫindigen dan op een beleidsverklaring. Het verbiedt niet alleen staat-lidbanken om crypto-activiteiten uit te voeren, maar beperkt ook de uitgifte van stablecoins en meer.

De beleidsexpert in de crypto-industrie gaat ook kort in op de handhavingsactie tegen Kraken met betrekking tot staking. Hij vraagt zich af waar andere crypto-bedrijven het intern over zullen hebben nu de kwestie is opgelost met een schikking. Verder benadrukt hij dat er dringend wetgeving nodig is voor stablecoins, meer dan ooit tevoren.

Hammond sluit zijn uitgebreide reeks opmerkingen af door zijn lezers te waarschuwen dat er in de komende weken meer regelgevende actie te verwachten is. Hij voorspelt dat de hoorzitting van de Senate Banking-commissie van morgen veel inhoudelijker zal zijn dan de vorige in december, waarbij er beroemdheden aanwezig waren. Critici zullen waarschijnlijk voorstander zijn van het scheiden van crypto en financiƫle instellingen, terwijl crypto-supporters snel de Fed/SEC zullen bekritiseren.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord