Blockchain Association: Congres is doorslaggevend in crypto-regulatie, niet de SEC

2023-02-15

Als je de afgelopen dagen de cryptomedia in de gaten hebt gehouden kon je het niet missen: prominente financiële regelgevers in de Verenigde Staten zoals de Securities and Exchange Commission (SEC) hebben geprobeerd om cryptocurrency te reguleren via handhavingsacties. Maar volgens Jake Chervinsky, de beleidsexpert van de crypto-lobbygroep Blockchain Association, zijn zij gebonden aan de juridische realiteit en zal het Congres uiteindelijk doorslaggevend zijn als het gaat over crypto-regelgeving.

Chervinsky deelde zijn mening in een uitgebreide reeks Tweets op 14 februari over de stand van zaken rondom crypto-beleid. Chervinsky merkte op dat zowel de Securities and Exchange Commission als de Commodity Futures Trading Commission “niet de bevoegdheid hebben om crypto op een alomvattende manier te reguleren”.

Chervinsky is van mening dat het onwaarschijnlijk is dat er een overeenkomst wordt bereikt over crypto-wetgeving, vanwege de ideologische verschillen tussen de Republikeinen in het Huis en de Democraten in de Senaat. Hij beschuldigde de SEC en CFTC ervan hun bevoegdheden te overschrijden door te proberen dingen voor elkaar te krijgen zonder tussenkomst van het Congres. Chervinsky riep de industrie op om kalm te blijven na de recente activiteit van de SEC, die bekendstaat als tegenstander van crypto. Hij gaf daarbij het voorbeeld van de aanpak van stakingsdiensten.

SEC-commissaris Hester Peirce sprak zich openlijk uit tegen de schikking van de SEC op 9 februari met de crypto-beurs Kraken, waarbij de beurs werd verboden ooit stakingdiensten aan Amerikaanse klanten aan te bieden. Peirce betoogde in een verklaring van 9 februari dat het reguleren van een opkomende sector door middel van handhaving “geen efficiënte of eerlijke manier van reguleren” is.

Chervinsky stelde voor dat het voeren van rechtszaken een manier is waarop de crypto-industrie kan pleiten voor goed beleid. Hij merkte op dat de rechterlijke macht een belangrijke rol speelt bij het bepalen van beleid dat is “genegeerd”.

Coinbase, een andere crypto exchange, staat ook onder toezicht van de SEC, vergelijkbaar met wat heeft geleid tot de schikking van Kraken. Coinbase’s CEO en mede-oprichter, Brian Armstrong, heeft een vastberaden standpunt ingenomen en beweert dat het elimineren van crypto staking verschrikkelijk zou zijn voor de Verenigde Staten. Armstrong betoogde op 12 februari dat Coinbase’s staking services geen effecten zijn en dat hij dit graag in de rechtbank zou verdedigen als dat nodig is.

Uitspraken van rechters in baanbrekende zaken creëren juridische precedenten. Als zo’n zaak voor de rechter wordt gebracht en een rechter besluit dat Coinbase’s staking services niet als effecten worden beschouwd, kunnen andere crypto-bedrijven in een vergelijkbare positie het precedent gebruiken als onderdeel van hun verdediging.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord