Block

2023-02-26

In de context van blockchain-technologie verwijst het begrip “blocks” naar de digitale gegevenspakketten die transacties bevatten en deze in chronologische volgorde aan elkaar koppelen om een keten van blokken te vormen – de blockchain.

Elk blok bevat meestal een aantal transacties, evenals een cryptografische hash van het vorige blok in de keten. Deze hash fungeert als een unieke digitale vingerafdruk die ervoor zorgt dat elk blok onveranderlijk verbonden blijft met het voorgaande blok. Het maakt het ook mogelijk om de integriteit van de gegevens op de blockchain te bewaken en te garanderen dat er geen wijzigingen zijn aangebracht.

Wanneer een transactie op een blockchain plaatsvindt, moeten meerdere nodes in het netwerk deze transactie verifiëren en goedkeuren voordat deze aan een blok wordt toegevoegd. Zodra de transactie is goedgekeurd en aan een blok is toegevoegd, wordt deze verspreid over het hele netwerk en kan deze niet meer worden verwijderd of gewijzigd zonder de hele keten van blokken te veranderen.

In het kort, blocks zijn digitale gegevenspakketten die transacties bevatten en die aan elkaar zijn gekoppeld om een keten van blokken te vormen – de blockchain. Elke block bevat een aantal transacties en een cryptografische hash van het voorgaande blok in de keten, en wordt gebruikt om de integriteit van de blockchain te garanderen.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord