Bitcoin Whales kopen $1,4 miljard BTC met prijsstijging als gevolg

2023-01-23

Grote beleggers in Bitcoin, ook wel “whales” genoemd, hebben de afgelopen twee weken volgens on-chain data ongeveer $1.4 miljard aan BTC gekocht. Dit wordt gezien als een positief teken voor de toekomstige waarde van de munt, aangezien deze beleggers vertrouwen hebben in de groei en stabiliteit van de waarde. Dit wordt aangetoond door gegevens van on-chain analysefirma Santiment die de huidige verdeling van het aanbod van Bitcoin in de markt in kaart brengt.

Wallets worden onderverdeeld in groepen op basis van hoeveel munten er momenteel in deze wallets zijn. Bijvoorbeeld, de groep van 10 tot 100 munten bevat alle wallets die minimaal 10 en maximaal 100 BTC bevatten. De Supply Distribution-metric geeft aan hoeveel munten er momenteel in deze groep van wallets zijn.

De groep van wallets die tussen de 1.000 tot 10.000 munten bevat, is een belangrijke groep voor Bitcoin, omdat deze groep adressen bevat van grote beleggers. Aangezien deze beleggers grote hoeveelheden bezitten (de onder- en bovengrenzen van deze groep zijn respectievelijk $22,9 miljoen en $229 miljoen op de huidige wisselkoers), kunnen de bewegingen van deze groep invloed hebben op de prijs van de crypto.

De hoeveelheid Bitcoin die in bezit is van de “whales” is afgenomen in december. Dit suggereert dat deze grote holders hun munten verkocht hebben. Aan het begin van dit jaar bereikte de hoeveelheid een laagtepunt en sindsdien is er een toename waargenomen in deze groep van grote holders. Het is opmerkelijk dat terwijl de grote beleggers Bitcoin aan het kopen zijn, de prijs van de crypto een scherpe stijging heeft waargenomen. Ongeveer vijf dagen geleden had deze stijging een dip, en uit de grafiek is te zien dat deze grote beleggers hierbij ook hebben verkocht.

De afgelopen dagen heeft de groep van wallets met 1.000 tot 10.000 BTC echter opnieuw wat gekocht, aangezien de Supply Distribution-grafiek opnieuw is opgeschoten. Na deze laatste accumulatie heeft BTC opnieuw een scherpe uptrend gezien, aangezien de prijs van de munt nu is gestegen tot bijna $23.000.

In totaal hebben deze “whales” de afgelopen twee weken meer dan $1,4 miljard aan munten aan hun wallets toegevoegd, waardoor ze nu in totaal 4,62 miljoen BTC ($105,8 miljard) bedragen.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:
Telegram
Twitter
Discord