Bitcoin profiteert van zwakte bankensector: koers stijgt door zorgen over economische stabiliteit

2023-03-20

In een tijd waarin het vertrouwen in banken afneemt, zoeken mensen naar alternatieven voor hun vermogen. Dit weekend heeft Bitcoin hiervan geprofiteerd, met een stijgende koers als gevolg. Afgelopen zondagavond kondigde de Europese Centrale Bank (ECB) aan dat zij liquiditeit zouden verschaffen in de vorm van Amerikaanse dollars. De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, heeft hulp nodig bij bepaalde stappen om de economie te stabiliseren. Daarom wordt er nu samengewerkt met andere centrale banken.

In een persbericht van 19 maart liet de Federal Reserve weten samen te werken met de Bank of Canada, de Bank of England, de Bank of Japan, de Europese Centrale Bank en de Zwitserse Nationale Bank. Het gebruik van internationale swaplines komt vaak voor tijdens economisch moeilijke periodes, zoals na de recessie van 2008 en tijdens het begin van de coronapandemie.

De sluiting van verschillende banken, ontslagen in de technologiesector en de dreiging van een wereldwijde recessie hebben iedereen op scherp gezet. Het is moeilijk te voorspellen wat er de komende week gaat gebeuren en welke banken er vrijdag nog overeind zullen staan. Echter, één ding is zeker: als een centrale bank hulp nodig heeft van andere centrale banken, duidt dit op zwakte.

Vooralsnog heeft Bitcoin kunnen profiteren van deze zwakte, chaos en onrust. De afgelopen zeven dagen is de Bitcoin koers met 25% gestegen en in de afgelopen 24 uur is er weer 3,71% bijgeschreven. Op dit moment wordt de digitale munt verhandeld voor 28.057 dollar. De komende week belooft interessant te worden, met beleggers en consumenten die de ontwikkelingen in de financiële sector nauwlettend in de gaten houden.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram
Twitter
Discord