Bitcoin onder druk: analisten richten zich op de 50-daagse SMA voor toekomstige bewegingen

2023-04-25

De prijs van Bitcoin (BTC) staat de laatste tijd onder druk, onder andere door een zwakke prestatie van technologieaandelen en een stijging van de obligatierendementen. Hierdoor richten sommige analisten zich op het 50-daags simple moving average (SMA) van de bitcoinprijs, om aanwijzingen te krijgen over de volgende mogelijke beweging van de cryptocurrency.

Op het moment van schrijven wordt de leidende cryptocurrency qua marktwaarde verhandeld op $27.400, een daling van 11% ten opzichte van het tienmaandelijkse hoogtepunt van $31.000 dat op 14 april werd bereikt, zo blijkt uit gegevens. De daling heeft de aandacht gevestigd op het 50-daags SMA van Bitcoin, dat momenteel op $27.244 staat.

Volgens Alex Kuptsikevich, senior marktanalist bij FxPro, zou een eventuele schending van de 50-daagse SMA-ondersteuning de optimistische marktsentimenten op de proef stellen. “De markt heeft zijn eerdere groeimomentum uitgewist en test nu de kracht van de middellange termijn uptrend in de vorm van het 50-daagse SMA,” zei Kuptsikevich in een e-mail. “Een doorbraak hieronder zou de sterkte van de bullmarkt in twijfel trekken, terwijl een consolidatie onder $26.600 mogelijk de opmaat is naar een diepere daling.”

Het 50-daags SMA is een van de meest gevolgde technische lijnen in traditionele markten en cryptocurrencies. Crypto-analisten hebben eerder kruisingen boven en onder het belangrijke gemiddelde gevolgd om stijgende en dalende trendveranderingen te bevestigen.

Verkopers probeerden maandag het 50-daags SMA te doorbreken, maar dat lukte niet. Als de doorbraak plaatsvindt, zou de focus verschuiven naar de volgende steun op $25.200 – het niveau dat de stijging beperkte tussen augustus 2022 en februari 2023, zoals te zien is in de wekelijkse grafiek hierboven.

Volgens Katie Stockton, oprichter en managing partner bij Fairlead Strategies, kan de SMA-ondersteuning van korte duur zijn en al snel de weg vrijmaken voor een diepere daling. “Bitcoin test het 50-daags SMA, een klein niveau waar kortetermijn-oversold-omstandigheden een korte pauze zouden moeten genereren voordat bitcoin verder daalt richting belangrijke steun (~$25.200),” zei Stockton in een notitie aan klanten maandagavond.

Bitcoin, als toonaangevende cryptocurrency, blijft een interessant onderwerp voor beleggers en analisten. De recente ontwikkelingen en de focus op technische indicatoren zoals het 50-daags SMA benadrukken het belang van het nauwlettend volgen van de markt en het begrijpen van de verschillende factoren die de prijs van de digitale valuta kunnen beïnvloeden. Hoewel er onzekerheid bestaat over de kortetermijnontwikkelingen van de bitcoinprijs, blijft het potentieel voor groei op de lange termijn een aantrekkelijke propositie voor veel beleggers.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram
Twitter
Discord