Binance Stopt Operaties in Canada vanwege uitdagende regelgeving

2023-05-16

Binance, ‘s werelds grootste cryptobeurs qua volume, heeft aangekondigd haar activiteiten in Canada te staken vanwege het uitdagende regelgevingsklimaat. 

In een tweet op vrijdag zei het bedrijf: “We hadden hoge verwachtingen voor de rest van de Canadese blockchain-industrie. Helaas maken nieuwe richtlijnen met betrekking tot stablecoins en investeerderslimieten de Canadese markt op dit moment niet langer haalbaar voor Binance.”

De Canadese Securities Administrators (CSA) onthulden in februari nieuwe richtlijnen die crypto-asset handelsplatformen in het land verbieden om klanten stablecoins te laten kopen of storten zonder voorafgaande goedkeuring van de CSA. Het verkrijgen van deze goedkeuring zou vereisen dat het crypto-handelsplatform diverse due diligence checks van de CSA doorstaat.

Binance voegde in zijn vrijdagtweet toe dat het niet akkoord ging met de nieuwe regelgeving, maar nog steeds hoopt samen te werken met Canadese toezichthouders om verder te werken aan een regelgevingskader rond cryptocurrencies.

Het afgelopen jaar heeft Binance toenemende aandacht gekregen van Noord-Amerikaanse toezichthouders, en het lijkt erop dat het bedrijf haar activiteiten in de regio aan het afbouwen is. Eerder dit jaar gaf Binance aan dat het overwoog om de banden met haar Amerikaanse zakenpartners te verbreken.

Binance mede-oprichter en CEO Changpeng Zhao (“CZ”) is een Canadees staatsburger. Het bedrijf beschrijft zijn vertrek uit het land als van “sentimentele waarde”.

In maart meldde CoinDesk al dat Binance waarschijnlijk Canada zou verlaten, zelfs terwijl concurrent Coinbase in gesprek was om de activiteiten in dat land voort te zetten. 

Deze beweging van Binance illustreert de toenemende spanningen tussen cryptobeurzen en regelgevende instanties, en benadrukt de noodzaak van duidelijke en samenhangende regelgeving voor de wereldwijde cryptomarkt. De uitdagingen die Binance ervaart in Noord-Amerika zouden een indicatie kunnen zijn van de toekomstige regelgevingsdruk op andere crypto-uitwisselingen wereldwijd.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord